בעית שמיעה או בעית הבנה מה ההבדל

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

28/02/2018 | 16:13 | מאת: אורלי

שלום רב, יש לי בעית שמיעה, ועל פי המומחים די חמורה, אולם אני לא מתקשה לשמוע אני שומעת אבל לא מבינה. כאילו התהליך שהופך את הקול למילים השתבש. ניסיתי חמישה מכשירי שמיעה שלא עזרו לי. האם יש טיפול חוץ ממכשיר שאינו עוזר? בפעם האחרונה נאמר לי שהמכשיר יעזור לי להבין חמש מילים מתוך עשר והוא עולה עשרים אלף שקל. עכשיו אני שומעת שלוש מילים מתוך עשר האם כדאי לי לרכוש מכשיר בשביל שתי מילים? אודה באם תוכלו לעזור.

04/03/2018 | 19:03 | מאת: הדס בוקובסקי

אורלי שלום, במקרה של ירידה תחושתית עצבית בשמיעה לרוב הפתרון הוא שימוש במכשירי שמיעה. במידה וישנה ירידה חמורה-עמוקה ואין תועלת ממכשירי שמיעה ניתן לשקול ע"פ קריטריונים מסוימים שתל כוכלארי. בכל מקרה במידה וקיים קושי בפענוח והבנת הדיבור גם שתל לא יפתור בעיה זאת. האם כדאי לרכוש מכשיר, זאת החלטה שלך ואני מניחה שאת צריכה לחשוב על מה התועלת שלו וכיצד את יכולה להסתדר בלעדיו. קחי בחשבון שככל שיחלוף הזמן הרכבת מכשירים לא תעשה קלה יותר וייתכן ויכולת הבנת הדיבור אף תרד. רק בריאות, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה