התאמת מכשיר שמיעה לבעיית שמיעה מסוימת

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

29/01/2018 | 19:52 | מאת: אורית

אני מנסה כבר למעלה מחודשיים להסתגל למכשירי שמיעה חדשים - ניסיתי מכשירים של מכונים שונים. כרגע אני בנסיון של מכשיר שלישי. יש לציין כי עד היום נעזרתי במכשירי cic וכיום אני מתנסה עם מכשירי ric. לא יכולה לומר שאי פעם הייתי 100% מרוצה מהמכשירים אבל בסוף הסתגלתי למה שהיה. שאלתי היא - אם יש לי לקות שמיעה שבה הפגיעה היא בסגנון cookie bite בינונית-חמורה - (צירפתי כאן את תוצאות הבדיקה האחרונה שעשיתי) עד כמה אפשר לצפות שאצליח לשמוע ולהבין טוב את הסביבה שלי, גם אם היא רועשת במיוחד? ברור לי שזו שאלה קצת אמורפית אבל אשמח אם תשדלו לתת לי תשובה כמה שיותר מדויקת. שאלה נוספת היא האם יש עדיפות לאחד מסוגי המכשירים (cic לעומת ric) לבעיה כמו שלי? בעיקרון מעדיפה את ה ric אבל אולי זה לא מתאים לבעיה שלי? אולי לא ניתן לכוון אותו לצורך הבנת דיבור? אני קצת מיואשת אם לומר בכנות מהמסע הזה שנקרא "התאמת מכשיר". חייבת לציין כי יש קצת תחושה שקלינאי התקשורת לא ממש מצליחים להבין את הקושי שאיתו אני מתמודדת. קשה לי להבין דיבור. שומעת - אבל מתקשה להבין מה אומרים בדיוק. בעיקר בחללים גדולים ופתוחים או בחללים רועשים. האם זו תופעה חריגה?? כבר חודשיים שלא מצליחים להתאים\לכוון לי מכשיר שמיעה שיענה על הקושי הזה. אשמח לכל עצה והכוונה!

31/01/2018 | 22:56 | מאת: הדס בוקובסקי

אורית שלום, אכן נשמע מצב לא פשוט. חשוב שתביני שמכשירי שמיעה אינם מסוגלים להתגבר על שלושה קשיים עיקריים: רעש ברמות גבוהות, מרחק מהדובר והדהוד. באופן כללי ככל שמכשירי השמיעה מתקדמים יותר ומשוכללים יותר הם יכולים לבצע הפחתת רעשים טובה יותר. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון שגם אדם עם שמיעה תקינה עלול לחוות קושי בהבנת דיבור בסיטואציה רועשת במיוחד, כך שאדם עם ליקוי שמיעה שזקוק ליחס אות לרעש גבוה יותר וודאי יחווה קושי בסביבה רועשת במיוחד ויש לקחת את זה בחשבון. בדיוק בשל הבעיות הללו, נכנסו לתמונה מערכות FM. מערכות אלו תפקידם לשפר תפיסת דיבור בתנאי האזנה מורכבים וקשים. ייתכן וכדאי לך לשקול מערכת כזו בנוסף למכשירי השמיעה. לגבי התצורה של המכשיר, דווקא למכשירי RIC יש יתרון של עוצמה ומס' מיקרופונים- שניים, שמסייעים מאוד במצבים רועשים. לעומת זאת מכשירי CIC מתאימים בד"כ לירידות קלות-בינונית ולעיתיים יש בהם רק מיקרופון אחד. באופן כללי מה שיותר חשוב מהתצורה זה הרמה של המכשיר והמעבד הפנימי שלי. מקווה שעזרתי, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה