בדיקת שמיעה לפעוט בן 1.10

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

21/01/2018 | 19:59 | מאת: עדי

שלום. בני בן שנה ו10 חודשים. אוצר המילים שלו מכיל מעל 50 מילים . חחקן נאמרות בצורה תקינה ומחטה כמו אבא כחול וכדומה אך רובן נאמרות באופן מאד לא ברור וחלקן באופן חלקי. כמו לדוגמא עגבנייה נאמרת נייה , בננה נאמרת ננה, נעליים נאמרת אנעיים וכדומה. האם בגיל כזה נדרשת בדיקת שמיעה? או שעדיף לחכות לגיל מתקדם יותר? תודה

23/01/2018 | 21:35 | מאת: הדס בוקובסקי

עדי שלום, באופן כללי חשוב לדעת שבגיל הזה אצל מרבית הילדים המילים לא תמיד מובנות. באופן כללי יכולות להיות הרבה סיבות לכך שהילד מדבר לא ברור. זה יכול להיות קשור לאיחור שפתי, לבעיות שמיעה, לליקוי מבני כגון שפה שסועה וגם בכמה דברים יחד. קלינאית תקשורת יכולה להבחין במה נעוץ הקושי ולטפל בהתאם לצורך. כמובן חשוב לפנות לבדיקת שמיעה כדי לשלול ירידה בשמיעה כשלב ראשוני. בהצלחה, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה