ירידה בשמיעה בן 8 לאחר ניתוח כפתורים

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

06/01/2018 | 21:56 | מאת: נבנב

שלום רב, לפני שנתיים בני עבר ניתוח כפתורים והוצאת השקד השלישי עקב ירידה בשמיעה ודלקות חוזרות. כעת שוב מתלונן כי לא שומע טוב ובאמת ראינו כי מדבר בקול חזק יותר ומתקרב לטלויזיה. לציין שמאז הניתוח לא היו דלקות באזניים. מה זה יכול להיות? האם שוב יכולים להיות נוזלים?? האם עושים ניתוח כפתורים מספר פעמים? אודה לתשובתך #אמאלחוצה#

09/01/2018 | 22:31 | מאת: הדס בוקובסקי

אמא שלום, רופא אף אוזן גרון עשוי להמליץ על ניתוח החדרת צינוריות אוורור לאוזניים (כפתורים) כדי למנוע הצטברות נוזלים באוזן התיכונה. לאחר ניתוח הכפתורים ישארו במקומם עד שהאוזן תפלוט אותם. הכפתורים נפלטים מעצמם אחרי כשנה בממוצע. ככלל ברגע שהכפתורים במקום והתעלה יבשה מהפרשות השמיעה תשתפר באופן מיידי. לאחר יציאת הכפתור בחלק קטן מן הילדים תהייה הצטברות נוזלים מחדש, וחלקם יקבלו המלצה על הכנסה חוזרת של הצינוריות. רק בריאות, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה