תוצאות בדיקת ABR לילד בגיל 1.2

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

21/12/2017 | 14:40 | מאת: הורה מודאג

שלום, בני בגיל 1.2 שנים,נולד פג בשבוע 38 לא עבר סינון שמיעה בבית החולים הופנה לברה,מאז עבר שלוש פעמים בדיקת ברה ובכל אחת מהן היה שיפור ומהחלטה גורפת שמדובר במקור עצבי זה השתנה ל"ככל הנראה ממקור עצבי" בנוסף הוא עבר פעמיים בדיקת שמיעה התנהגותית. בפעם השלישית שהגענו לברה הטכנאי שביצע את הבדיקה כמעט וצעק עלי מדוע אני גורם לבני לעבור את הבדיקה הזאת שוב ושוב כאשר הכל תקין?! הוא הראה לי את הגרף והסביר לי שגם שהוא בודק בדציבלים מאוד נמוכים לאוזן תקינה,יש תגובה בשתי האזניים! הוא ממש כמעט וביקש ממני לא להביא אותו שוב ושהכל תקין ושסתם גורמים לנו לדאוג. באופן כללי הילד כיום בגיל 1.2 הוגה מילים שומע כל דבר שאומרים לו כולל לחישות,מבין הוראות כמו לחקות קולות של חיות לקרוא לאבא לאמא אפילו יודע להגיד מספר מילים כגון "הגה,אודה "תודה" וכו'. כאשר ביצענו בפעם האחרונה בדיקת שמיעה התנהגותית התברר לנו שאת כל הבדיקות של הברה מרגע שנולד פיענחה האודיולוגית שמבצעת את בדיקת השמיעה בפועל. כאשר אמרה שהילד לא שומע לחישות לחשתי והראיתי לה שהוא שומע. הסברתי לה שאפילו שהוא ישן ואני בטעות עושה רעש כאשר אני נכנס למיטה הוא מתעורר. היא טענה בפני אשתי "אני מבינה אותו,לאבות קשה לקבל את זה" אני תוהה למי זה קל?! בכל אופן היא כתבה לנו בסיכום שעלינו לפנות לארגון מיחא להתאמת מכשיר שמיעה,שאלתי אותה בשביל מה היא אמרה שזה בשביל שהילד לא יפסיד את שלב הקליטה של השפה אז שאלתי אותה בהמשך לזה "אז כמה זמן הוא כן יצטרך להיות עם המכשיר,? היא ענתה שלכל החיים. אנחנו סוג של אובדי עצות בענין אשמח לשמוע ממישהו מקצועי חוות דעתו על הענין או מישהו שעבר משהו דומה. אם באמת ישנה בעיה לילדי אנחנו לא רוצים ליפול בזה ובאמת למנוע ממנו בעיות עתידיות תודה

21/12/2017 | 21:35 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, אני בהחלט מבינה את הדאגות שאתה מעלה, זה טבעי שאתם חוששים ואובדי עצות. התיאור שלך מאוד כללי וקשה לתת חוות דעת מבלי לראות את כל הבדיקות ולעשות אינטגרציה בין הנתונים שהתקבלו בבדיקות השונות. חשוב להבין כי ישנם סוגים שונים של ירידות שמיעה ולכן ייתכן מצב בו ישנה ירידה בשמיעה והילד עדיין מבחין ברעשים ומתחיל לפתח שפה. מציעה שתפנו למיח"א שם יוכלו לשבת איתכם באופן מסודר ולהסביר לכם מה המשמעות של התוצאות שהתקבלו בבדיקות, לאחר מכן תוכלו לקבל החלטה משותפת לגבי שיקום שמיעה ביחד עם הצוות המיומן. כל טוב, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה