התלבטות בנוגע לסוג מכשיר

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

11/11/2017 | 13:08 | מאת: אורית

שלום, אני בת 39 עם ירידה דו"צ עצבית בעיקר בתדרים הנמוכים (cookie bite). מרכיבה מכשירי שמיעה מסוג cic כבר קרוב ל 20 שנה. לעתים קרובות סובלת מפצעים באוזן שנגרמים עקב גירוד שנובע מהרכבת המכשירים (למרות ששמו לי ציפוי אנטי אלרגני כביכול). כיום נמצאת לפני רכישת מכשירים חדשים. מתלבטת אם לעבור אולי למכשירי RIC. השאלה היא מה החסרונות של מכשירים אלו (מלבד הפן האסטתי ). לתחושתי הם נופלים יחסית בקלות מהאוזן- אני פעילה וספורטיבית וקצת חוששת שהם לא מתאימים בהיבט הזה. אשמח לתשובה אובייקטיבית ונרחבת ככל האפשר. תודה רבה מראש!

12/11/2017 | 22:42 | מאת: הדס בוקובסקי

אורית שלום, דווקא היום מכשירים בטכנולוגית הRIC זעירים ומאוד אסתטיים. החיסרון העיקרי הוא המצאות הרמקול באוזן התיכונה, במקרים של הפרשות או דלקות הרמקול עלול להיסתם יותר בקלות. ניתן להתאים את מכשירי הRIC באמצעות טיפים במספר גדלים או באמצעות מבנה בהתאמה אישית. הייתי ממליצה לך להשתמש במבנה בהתאמה אישית המבטיח נוחות מרבית של מנח המכשירים באוזניים והגברה אופטימלית. בהצלחה, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה