בדיקת ברה לא תקינה אך בדיקת שמיעה התנהגותית תקינה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

17/05/2017 | 12:56 | מאת: רועי

איך זה יכול להיות? שלום, בני בן השנה ו-4 חודשים עבר בדיקת bera שלא יצאה תקינה כלל. אני ואשתי התעקשנו שהילד שומע ומבין ולכן מיד באותו יום ביצעו לן בדיקת שמיע התנהגותית אותה הוא עבר בהצלחה בכל תדר שנעשה. הוא הגיב לשמו ולפקודות כמו כפיים, ביי ביי גם כשהיה עסוק עם צעצועים. מנהלת המחלקה לא ידעה איך זה. השאלה שלי מה ההסבר לזה שבבדיקת הbera (שנעשתה באוזן אחת ובחדר פתוח עם עוד ילדים ואנשים שמתסתובבים בלי סוף) יצאה לא תקינה ובבדיקת שמיעה התנהגותית הבן שלי עבר בהצלחה.

18/05/2017 | 22:56 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, יכול להיות מצב בו תוצאות בדיקות השמיעה לתדרים השונים היא בתחום הנורמה אך תוצאות ABR אינן תקינות. אני מניחה שהזמינו אתכם לבדיקה נוספת על מנת להמשיך בבירור, ממליצה להמשיך את הבירור לפי המלצת בית החולים. כל טוב, הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה