לקוי הולכתי האם זה מוכר?

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

18/04/2017 | 19:31 | מאת: מור

שלום רב, בתי בת שנתיים אובחנה כלקוית שמיעה עם מרכיב הולכתי 45-50 דציבלים, אינה מדברת עד היום. האם זה מוכר בביטוח לאומי?או שהם קובעים רק על מרכיב עצבי? אשמח לתשובה ברורה

19/04/2017 | 21:26 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, ביטוח לאומי לא שופט לפי סוג הליקוי אלא רק לפי חומרתו. במידה ונמצא כי ישנו ליקוי בשמיעה המצדיק קבלת קצבה לפחות בשתי בדיקות שמיעה, הם יאשרו. בנוסף, הם מבקשים גם בהמשך לראות בדיקת שמיעה עדכנית כל תקופה מסוימת, למיטב ידעתי אחת לשנה. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה