הבנת דיבור על רקע רעש

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

08/04/2017 | 14:10 | מאת: יותם

היי, במידה ויש לי בעיה בהבנת דיבור בתנאי רעש בלבד, ובנוסף ביצעתי את כל בדיקות השמיעה הקיימות וכולן תקינות, האם מכשיר שמיעה משוכלל שיודע להנחית רעשים יכול לעזור לי בהבנת דיבור על רקע רעש? או שזה בזבוז כסף. תודה.

09/04/2017 | 21:14 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, אם לא נמצא ליקוי שמיעה אין טעם להתאים מכשירי שמיעה. לעיתים ילדים ומבוגרים מתלוננים על קושי בשמיעה והבנת דבור למרות שבדיקות השמיעה מראות כי השמיעה בתחום הנורמה. כאשר מתעורר חשד לקושי שהינו מעבר לרמת השמיעה באוזן אלא ברמת עיבוד המידע השמיעתי, מומלץ לערוך בדיקות עיבוד אודיטורי/ שמיעה מרכזי. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה