אובן שמיעה סמוי-cochlear neuropathy

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

04/03/2017 | 11:13 | מאת: יותם

שלום, רציתי לקבל קצת מידע על אובדן שמיעה סמוי. נחשפתי לרעש בעוצמה גבוהה במסיבות ומאז לא שומע טוב על רקע רעש(בתנאי שקט שומע מצויין). האם יש איזושהי דרך לאבחן אובדן שמיעה סמוי בבני אדם(ולא למטרות מחקר, אלא עבור אדם פרטי שחושד שיש לו מצב זה). זאת בהנחה שבוצעו הבדיקות הבאות וכולן תקינות: בדיקת BERA, אודיוגרמה, הדים קוכליאריים, בדיקות שמיעה בתדרים גבוהים מאוד ו-MRI. האם יש איזה טיפול ידוע שיכול לסייע במצב זה, כמו מכשירי שמיעה למשל? תודה.

06/03/2017 | 19:37 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, אם לא נמצא כל ליקוי שמיעה אין שום צורך וטעם להתאים מכשירי שמיעה. ליקוי שמיעה הכוונה לספי שמיעה שאינם בתחום הנורמה ואצלך זה לא המצב. אם יש לך בעיה בהבנת דיבור על רקע רעש, ייתכן ויש לך הפרעה בעיבוד שמיעה מרכזי. ככל הידוע לי המרכז היחידי שעוסק באבחון של ליקוי שמיעה מרכזי הוא מכון השמיעה בתל השומר, אז אולי תנסה לפנות אליהם. שיהיה בהצלחה! הדס.

07/03/2017 | 00:34 | מאת: יותם

התייחסת בתשובתך לליקוי שמיעה מרכזי אך מה לגבי האפשרות של אובדן שמיעה סמוי? תוכלי בבקשה להתייחס גם לזה?

08/03/2017 | 22:48 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, אני לא מכירה בדיקות נוספות מלבד אלה שכבר ביצעת, כל טוב הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה