שאלה על בדיקת טימפנומטריה

דיון מתוך פורום  מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה

14/01/2017 | 10:20 | מאת: איליי

שלום עשיתי בדיקת טימפנומטריה ותוצאות אוזן ימין A אוזן שמאל אין אטימה, מה משמעות של "אין אטימה"? בתודה מראש

14/01/2017 | 19:58 | מאת: הדס בוקובסקי

שלום לך, בדיקת טימפנומטריה הינה בדיקת קצרה ופשוטה שמטרתה להעריך את תפקוד האוזן התיכונה. בדיקה זו משמשת כבדיקה משלימה לבדיקת השמיעה. במהלך הבדיקה מודדים את תנודתיות עור התוף בתגובה ללחצי אוויר שונים המופעלים על תעלת האוזן. במידה ועור התוף אינו נע כנדרש ייתכן וישנה בעיה באוזן התיכונה, כגון הצטברות נוזלים באוזן התיכונה או דלקת. בדיקה זו דורשת אטימה של האוזן בעזרת האוזניה, ישנם מצבים מסוימים בהם לא ניתן לאטום את האוזן כנדרש ולכן לא ניתן לבצע את הבדיקה- זו בעצם המשמעות של התשובה אין אטימה. הדס.

מנהלי פורום מכשירי שמיעה ושיקום שמיעה