ניתוח FESS - איפה לעבור וסיבוכים אפשריים

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

18/01/2013 | 16:32 | מאת: אביב

שלום, אני בן 25 ואמור לעבור ניתוח FESS. להלן הממצאים מבדיקת ה-CT: ממצאים: הסינוסים הפרונטליים והאטמואידליים והסינוס המקסילרי מימין מלאים לחלוטין . הסינוס המקסילרי משמאל והסינוס הספנואידלי כמעט מלאים אך יש מעט אויר . בשל המלאות של הסינוסים קשה לדעת אם יש פוליפים או מה בדיוק גורם למלאות הזאת . -ה OMU נראה פתוח ואפילו מרוחב באופן דו .צ" סטייה קלה של הספטום לשמאל . סיכום : כפי שצויין למעלה הסינוסים כמעט מלאים לחלוטין חוץ מקצת אויר בסינוס המקסילרי משמאל וסינוס הספנואידלי. יש פלס אויר נוזל בסינוס המקסילרי משמאל אשר יכול להעיד על סינוסיטיס חריפה. אין לשלול הרחבה של ה-OMU באופן דו .צ" הייתי אצל מספר רופאים והסבירו לי שלניתוח יש מספר סיבוכים אפשריים לאור הממצאים שלי: 1. דימום פנימי. 2. פגיעה בחוש הראייה עד עיוורון. 3. פגיעה בקרום המוח. 4. מוות. כאמור אני כבן 25 סובל מסינוזיטיס קשה וכלל לא מריח מהאף. לכן יש לי מספר שאלות: א. עד כמה נפוצים הסיבוכים הנ"ל לאור ממצאי הבדיקה שלי? האם יש סטטיסטיקות של הצלחות\כשלונות\סיבוכים? ב. היכן הייתם ממליצים לעבור את הניתוח (אם צריך) ואצל מי? ג. האם יש דרכים אלטרנטיביות לגרום להקלה או לפתוח את הסינוסים ללא ניתוח? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אביב, אתה אמור לעבור ניתוח FESS. לפי הממצאים מבדיקת ה-CT ששלחת: הסינוסים הפרונטליים והאטמואידליים והסינוס המקסילרי מימין מלאים לחלוטין. הסינוס המקסילרי משמאל והסינוס הספנואידלי כמעט מלאים. בשל המלאות של הסינוסים קשה לדעת אם יש פוליפים או מה בדיוק גורם למלאות הזאת. ה OMU נראה פתוח ואפילו מרוחב. סטייה קלה של הספטום לשמאל . סיכום : כפי שצויין למעלה הסינוסים כמעט מלאים לחלוטין חוץ מקצת אויר בסינוס המקסילרי משמאל וסינוס הספנואידלי. יש פלס אויר נוזל בסינוס המקסילרי משמאל אשר יכול להעיד על סינוסיטיס חריפה. אין לשלול הרחבה של ה-OMU מספר רופאים הסבירו לך שלניתוח יש מספר סיבוכים אפשריים לאור הממצאים שלי: 1. דימום פנימי. 2. פגיעה בחוש הראייה עד עיוורון. 3. פגיעה בקרום המוח.4. מוות. א. הסיבוכים הנ"ל נדירים יחסית לאור ממצאי הבדיקה בלי שראיתי בעצמי את הצילומים. יש סטטיסטיקות חלקיות של הצלחות\כשלונות\סיבוכים- אך זה כמובן תלוי בהמון גורמים. במידה והרופא מנוסה הסיכוי לסיבוכים נמוך מאוד. ב. ממליץ לעבור את הניתוח בבית חולים אצל מומחה אף אוזן גרון בתחום הרינולוגיה עם נסיון. ג. יש דרכים שמרניות כמו טיפול באנטיביוטיקה וסטרואידים אולם השאלה אם לא ניסו זאת כבר אצלך? בהצלחה

28/02/2013 | 15:44 | מאת: א.ז

הבילבול כל כך קשה אני הייתי חסרת אונים מיזה שנה וחצי והחלטתי ללכת לרופא באסותא פרטי אחרי שחקרתי בלי סוף .אגב היה לי תר למנהלמח' בבלינסון אבל אחרי תחקיר שעשיתי אמעיט ואומר לא רציתי להיות מנותחת שם עברתי ניתוח ביום ראשון 24.2 אם תירצה פרטים תיפנה אלי למייל r_eva@walla.co.il

23/05/2014 | 09:41 | מאת: מיטל

בת 30 גם אני מקרה דומא, סינוסיטיס חריף בבדיקת ct מלפני שבוע מראה שכלללל הסינוסים סתומים לחלוטין, אני סובלת הרבה אחרי ניתול פייס לפני 6 שנים שרק החמיר את המצב.הרופאים ממליצים על ניתוח חוזר ואומרים שאין דרך נוספת לטפל במצב. לקחתי סטרואידים ואנטיביוטיקה בלי סוף. השאלה שלי אם אין דרך נוספת להתגבר על הבעיה, רופא מיוחד שאוכל להגיע אליו, המלצות על מנתח ספציפי...... תודה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים