ניתוח אנדוסקופי באף - ????

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

13/05/2016 | 19:17 | מאת: רונית

עקב הצורך ב"הרמת סינוס" לצורך שיקום דנטלי, התגלתה אצלי סינוסיטיס כרונית דו צדדית, מחיצת אף עם סטייה ניכרת. אינני סובלת כמעט מאף תסמיני הסינוסיטיס, למעט ריבוי ליחה בבוקר ונזלת שקופה מידי פעם. לא משהו מטריד. לא כואב. אולם CT שערכתי מראה זאת בוודאות. התייעצתי עם מומחה אא"ג שהמליץ על FESS + קונכוטומי + SMR מעוניינת לשמוע דעה נוספת האם נכון ורצוי להיכנס להרפתקאה הזו ? זה ניתוח באזור הראש עם לא מעט אפשרויות לסיבוכים וגם עם הרדמה מלאה שגם היא טומנת בחובה לא מעט סיכונים כמו כן, רוצה להבין עד כמה מדובר בניתוח מסובך והיכן כדאי לעשות אותו ?

שלום, יש צורך ב"הרמת סינוס" לצורך שיקום דנטלי והתגלתה אצלך סינוסיטיס כרונית דו צדדית, מחיצת אף עם סטייה ניכרת. אינך סובלת כמעט מאף תסמיני הסינוסיטיס, למעט ריבוי ליחה בבוקר ונזלת שקופה מידי פעם. לא משהו מטריד. לא כואב. התייעצת עם מומחה אא"ג שהמליץ על FESS + קונכוטומי + SMR רופא השיניים לא יבצע הרמת סינוס אם יש מלאות בסינוסים. לכן יש מקום לניקוי הסינוסים המקסילרים לגבי מחיצה וקונכיות יש לשקול אם זה מפריע. לגבי הניתוח יש לבדוק אותך טוב לפני ההחלטה. ניתן לבצע אצל רינולוג עם נסיון בניתוחי FESS בברכה

03/06/2016 | 12:50 | מאת: רונית

מיהו הרינולוג בעל הנסיון בניתוחי FESS היכן אני משיגה מידע על רמת מיומנות המנתח ? תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים