לחץ וכאב באוזניים ובראש בטיסה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

22/09/2015 | 19:04 | מאת: לימור

ד"ר שלום בת 41 ברקע לחץ דם לפעמים 120 לפעמים 140 מטופלת ב 2.5 קרדילוק . אתמול חזרתי מטיסה ברגע שהמטוס הוריד גובה הרגשתי לחץ וכאב חזק באוזניים ובראש שהלחיץ אותי מאוד כל פעם שהוריד גובה שוב הרגשתי כשנחתנו זה הוקל ונעלם . הייתי גם מאוד מצוננת ואף סתום. כשחזרתי הביתה מדדתי בערב לחץ דם הראשון גבוה אצלי כמו תמיד 147/92 השני 140/85 ואז השלישי והרביעי 120/80. האם זה קשור ללחץ דם הכאב או לאף הסתום. ואם זה נורמאלי? האם צריך להיבדק בגלל זה?

שלום, חזרת מטיסה וברגע שהמטוס הוריד גובה הרגשת לחץ וכאב חזק באוזניים ובראש. היית גם מאוד מצוננת ואף סתום. נראה לי שקשור לאף הסתום. בטיסה גודש באף יכול להחמיר תופעות של ברוטראומה וכאב ברזנים ובסינוסים. כאב יכול להעלות לחץ דם. אם לא מסתדר כדאי להיבדק. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים