טעם מוזר בלוע - במשטח גרון קנדידה אלביקנס וגלברטה

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

09/08/2015 | 11:16 | מאת: דנה

שלום רב, מזה שבועיים אני חשה טעם מוזר פלסטיקי מעושן ולא נעים בלוע (רק טעם ללא ריח). ללא כאב גרון או תופעות אחרות. לאחר פנייתי לרופא א.א.ג הוא לא מצא כלום בבדיקה ויזואלית ולאחר שביקשתי עשה לי משטח גרון (אמר שלוודאי ייצא תקין). בבדיקת המשטח יצאו התוצאות הבאות: Candida albicans -צמחיה בינונית, ו-Candida glabrata צמיחה דלה יש לציין שנילחצתי מאוד מהתוצאה במיוחד שיש לי ילדים קטנים ואני מנשקת אותם בלי הפסקה (ואף נושפת על האוכל של הקטנטן על מנת לקררו וכו). שאלותי הן: האם התוצאה אומרת שקרוב לוודאי שיש לי קנדיה גם בנרתיק או במיעיים ועליי לעבור בדיקות נוספות? האם זה מידבק? האם יש צורך שגם בעלי וילדי יעברו בדיקות (משטח גרון, בדיקת צואה וכו) ובדיקות נוספות? בני הקטן (3) התלונן המון זמן על הגרון ומשטח הבודק סטרפ A יצא שלילי (האם גם נבדק לקנדידה)? תודה מראש על התשובות.

שלום , שבועיים טעם מוזר בלוע ללא כאב גרון או תופעות אחרות. לאחר פנייה לרופא א.א.ג הוא לא מצא כלום בבדיקה ויזואלית ולאחר שביקשת עשה משטח גרון שיצא- : Candida albicans - ו-Candida glabrata . התוצאה אומרת שקרוב לוודאי שיש לך פטרת בלשון -קנדידה . משטח גרון רגיל לא בודק קנדידה. לא בטוח שזה מידבק. בד"כ מטפלים עם גל דקטרין. לפנות לרופא המטפל בך. בברכה

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים