נזלת כרונית בעיקר בבוקר

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

04/07/2014 | 13:27 | מאת: חן

שלום אני סובלת כבר מספר שנים מנזלת כל בוקר, סדרת התעטשויות (מגיע ל7 ברצף), נזלת רבה ומיימית.מטופלת כעת באבאמיס ולורסטין. כבר אין התקפי התעטשויות ונזלת "קידמית ",אך כן יש תחושה של גודש/ ליחה בלוע (רופא אף אוזן גרון אמר שזו נזלת אחורית). בילדות- אטופיק דרמטיטיס, בהמשך אורטיקריה (היום אורטיקריה לעיתים מאוד רחוקות.פעם אחרונה לפני 3 שנים,לאחר יום עבודה בחממת עגבניות).בטסטים לאלרגיה שנעשו בהיותי בת 8 נמצאה רגישות לחומרים כימיים ובדים שונים . מבדיקה אצל אלרגולוג נבחנו 12 חומרים הנפוצים כל השנה באוויר ולא נמצאה רגישות.כמו כן נעשתה בדיקת דם- ראסט לחומרים נשאפים ולא נמצא דבר. לכן הקביעה הייתה להבדק אצל אף אוזן גרון בחשד לפוליפ.נבדקתי אצל רופא אף אוזן גרון והוא קבע כי אין פוליפים ומדובר באלרגיה. אציין שהמחלה התפרצה בגיל 24 וכיום בת 28. כמו כן, עובדת במעבדה של חרקים ובעבר עבדתי בחממות צמחים. רקע משפחתי- אח ואחות סבלו מאותה בעיה בעבר, כיום כבני 40 וסובלים רק מידיי פעם מנזלת אלרגית. בנוסף, בגיל 18 סבלתי מאורטיקריה עקב מדי א. לכן ניתן לי אישור למדי ב העשויים מ100% כותנה. בביקור אצל רופא אלרגיה בזמנו שרט אותי הרופא עם מקל ותוך דקות האזור מאוד התנפח. מתשאול והתבוננות בבדיקות שעשיתי בילדותי (מדבקות על הגב) קבע "אידיאופטיק אורטיקריה" ובכל זאת נתן אישור למדי ב והפריחה נעלמה. אבקש דעתך הכללית בנושא- האם בוודאות מדובר אלגיה או תיתכן בעיה אחרת? כיוון שטיפול שמקבלת אומנם עוזר ,אך כפי שציינתי סובלת עדיין מתסמינים קלים. חזרתי מספר פעמים לרופא אף אוזן גרון וקבע שיש תגובה אלרגית מינימאלית עם התרופות. מאחר ורופאי אלרגיה טענו שלא מדובר באלרגיה יצאתי מבולבלת מאוד ושאלה נוספת היא האם יתכן שאני חשופה במקום העבודה לדבר הגורם לאלרגיה ופשוט אינני מודעת לכך ולא נעשה טסט עבורו? תודה חן

שלום חן, את סובלת כבר מספר שנים מנזלת כל בוקר, התעטשויות מרובות, נזלת רבה ומיימית. מטופלת כעת באבאמיס ולורסטין. כבר אין התקפי התעטשויות ונזלת "קידמית ",אך יש גודש/ ליחה בלוע -נזלת אחורית. מבדיקה אצל אלרגולוג נבחנו 12 חומרים הנפוצים כל השנה באוויר ולא נמצאה רגישות. נבדקת אצל רופא אף אוזן גרון והוא קבע כי אין פוליפים ומדובר באלרגיה. יתכן ויש לך נזלת אלרגית על פי התסמינים ובדיקת רופא א א גרון. הטיפול שמקבלת עוזר ,אך כפי שציינת סובלת עדיין מתסמינים קלים. יתכן שאת חשופה במקום העבודה לגורם המגרה לאלרגיה שטרם נמצא. הדבר היחידי שאני לא יודע אם נעשה CT סינוסים לבדוק מה מצב הסינוסים. בברכה

24/07/2014 | 09:36 | מאת: חן

לא נעשה סיטי סינוסים. רופא אא גרון בדק באמצעות אנדוסקופ את האף וכמו כן בדק את הגרון והאוזניים. האם מומלץ לעשות בדיקה זו במצב זה (אלרגיות)? יש לציין שאין לי כאבים בפנים או נזלת מוגלתית.

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים