ליחה בגרון ובקנה בלתי נגמרת

דיון מתוך פורום  אף אוזן גרון - סינוסים

29/05/2017 | 18:18 | מאת: ציפי

ליחה שחוזרת אחרי דקה אחרי כיוחים ושיעולים שלא נגמרים - אני בת 69 ומותשת טוטאלית . זה חוזר לי כל שנה ונמשך ללא הפסקה לפחות חצי שנה .זה מופיע בכל מיני וריאציות 1. נזלת מימית אלרגית שמופיעה פתאום ואז הגרון מתמלא בליחה שקופה צמיגה ומתנפחת וזה מרגיש לי בהתחלה כמו שערה תקועה בגרון וחוסר אונים מול אנשים ולפעמים ברחוב ואז אני נחנקת ומקיאה תמיד צריכה לקחת שקית אטומה .2. אחרי שינה הגרון מתמלא בליחה ואחרי שיעולים שחונקים אותי והקאות של ליחה יש רגע דל של הקלה ואחרי דקות הכל חוזר -שום תרופות אלרגיה וגם ברור אצל מומחה אלרגיה לא סטרונז ולא פליקסונייז - שום כלום לא עוזר הייתי אצל אין ספור רופאי א.א.ג. - אני מותשת ומבקשת עזרה - החלפתי תרופות של לחץ דם אבל הכל לריק - האם לא המציאו תרופה לתופעה הבלתי נסבלת הזאת ???

שלום, יש לך ליחה שחוזרת ושיעולים שלא נגמרים זה חוזר כל שנה ונמשך ללא הפסקה לפחות חצי שנה .יש לך נזלת מימית אלרגית שמופיעה פתאום ואז הגרון מתמלא בליחה , קיים אחרי שינה הגרון מתמלא בליחה . שום תרופות אלרגיה וגם ברור אצל מומחה אלרגיה לא סטרונז ולא פליקסונייז - שום כלום לא עוזר לך. היית אצל רופאי א.א.ג. - הבעיה יכולה להגיע מהאף , סינוסים ומערכת העיכול. האם 3 דברים אלו נבדקו. האם בוצע CT סינוסים? אם בדקו הכל אמורה להיות אבחנה. לפי הממצאים ניתן להתקדם לכוון טיפול. בברכה

01/06/2017 | 15:57 | מאת: ציפי

תודה לפרופ' ברוורמן על התגובה המהירה תמיד טענתי שהליחה יורדת לי מאחורי האף ישירות לגרון ובשנתיים האחרונות הגרון מתמלא גם מלמטה . להלןממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של מערות הפנים במנח קורונלי: חוסר התפתחות של הסינוס הפרונטלי. התעבות קלה של הרירית בסינוס המקסילרי השמאלי . הסינוס המקסילרי הימני שמור עם אוורור מלא. סינוס ספנואידלי שמור עם אוורור מלא .סינוסים האתמואידלים שמורים עם אוורור מלא . קומפלקס האוסטיומיאטלי הימני פתוח . יש הדגמה של הזיז האונצינטי . הקומפלקס האוסטיומיאטלי השמאלי סתום .יש הדגמה של הזיז האונצינטי . מחיצה מרכזית --מאטוסים בצד ימין פתוחים . קונכה בולוזה מימין. המאטוסים בצד ישמאל פתוחים בחלקן. התעבות של הקונכות בצד שמאל. לפני יומיים הרופא רשם לי זינת 500 ויש הטבה גם עיתי אינהלציה במי מלח . עדיין המצב לא טוב . איך אוכל למנוע או לעצור את המצב כשהוא מתחיל או לגמור עם זה בכל שלב . במיוחד את הגירוי בגרון כאילו תקועה לי שם שערה ? בתודה וברכה ציפי

מנהל פורום אף אוזן גרון - סינוסים