התבגרות מינית מוקדמת לילד בן 9 והתפרצות סוכרת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

03/09/2013 | 22:26 | מאת: דנה

בני בן ה 9 ילד בריא , לפני כ 3 חודשים החלה התפתחות מינית מוקדמת , כולל התפתחות גופנית משמעותית (מידת הנעל מ 37 גדלה ל 40 , בגובה הוסיף כ 30 ס"מ) בנוסף לפני כ 3 שבועות בבדיקת דם התגלתה סוכרת ככל הנראה מסוג 1 - טרם התקבלו כל תוצאות המעבדה (פנינו לרופא בשל הרטבה לילית ונשלחנו לבדיקת דם מקיפה).ברצוני לדעת במידה ויש קשר בין הצמיחה הפתאומית לבין שינוי בערכי הסוכר ? יתכן ולא מדובר בסכרת נעורים ? רופא הסכרת הפנה אותנו לבדיקות דם הורמונליות ולצילום כף יד. אנא דעתך בנושא ההתפתחות מול התפרצות הסוכר שכרגע לא מאוזן ומטופל באינסולין בהזרקות, ורוב הזמן אנחנו עם סוכר נמוך ומצבי היפו.

לקריאה נוספת והעמקה

לדנה שלום רב שני המצבים שאת מתארת הם בדרך כלל הם בלתי תלויים. בדרך כלל בעת פריצת סוכרת אין התבגרות מינית מוקדמת ואין קפיצות גובה כי אם להפך , אלאל אם מדובר בהשמנה משמעותית של עליה במספר רב של קג ובמקביל התבגרות מינית ולא ציינת דבר לגבי המשקל. הברור שתארת הוא חלקי וראשוני ובדרך כלל רופא סוכרת בילדים הוא גם מומחה באנדוקרינולוגיה ילדים ולכן אני בטוחה שלוקח בחשבון את כל הקריטריונים. במידה ואין עליה משמעותית במשקל אלא רק בגובה, בהתבגרות ובסוכר יש מקום לחפש הפרעות הורמונאליות נדירות אחרות המשלבות בין המצבים הללו כגון עודפים הורמונאליים מסוג עודף הורמון גדילה. אולם, במקרה שאת מתארת יש מידע רב נוסף שכמובן אין זה המקום לפרטו אך חסר לי כדי שאוכל להביע דעה כולל ממצאים בבדיקה גופנית שיוכלו לעזור בתשובה לשאלתך. במידה ויש הרבה היפו יש כנראה צורך לשנות המינונים של האינסולין במיידי. בברכה, דר' מריאנה רחמיאל, מנהלת השרות לסוכרת ילדים ונוער, מרכז רפואי אסף הרופא

13/09/2013 | 16:17 | מאת: דנה

ד"ר מריאנה שלום תודה על תשובתך, ברצוני להוסיף ולהדגיש כי מדובר בילד רזה (36 קילו) וגבוה מאוד לגילו בצילום כף יד הוא נמצא מתאים לגיל אחת עשרה וחצי כאשר הוא בן 9 וחודשיים. הצמיחה המהירה החלה כ 3 חודשים טרם אבחון הסכרת , מבחינת פרופיל הורמונלי טרם קיבלנו את כל התוצאות (IGF1 293 טסטוסטרון 6.9, קורטיזול 8 374) , כרגע נראה כי הילד נמצא בתקופת "ירח דבש " ערכי הסוכר נמוכים והטיפול היחיד הוא לנטוס 10 יחידות בבוקר , כל היום הוא סביב ערכים 70 - 130 (שעתיים אחרי האוכל)ללא טיפול נוסף באינסולין. השאלה העיקרית שלנו במידה ובעיה הורמונלית יכולה לגרום לשינוי זמני בערכי הסוכר וכי לא מדובר בסוכרת מסוג 1 ? תודה ושנה טובה .

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות