התבגרות מינית מוקדמת? המשך

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

16/05/2016 | 19:55 | מאת: גלית

שלום רב, בהמשך לשאלתי ,ילדה בת 6.5 עם מעט משקל עודף (33 ק"ג),לפני כשבועיים כאב בשד ימין,על פי רופא הילדים-ניצן שד.צילום עצמות כף יד-מתאים לגיל 6 על פי פענוח.באחד הפורומים כתב אחד הרופאים שכנראה תתצטרך תבחין gnrh... מהו תבחין זה מדוע חושב שצריך אותו,אני מודאגת כל כך!!!!! אנא תשובתך בהקדם

30/05/2016 | 22:51 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב לא מדובר בעודף משקל קל כי אם בעודף משקל משמעותי הוכח הספרות הקשר בין המנה להתבגרות מינית מוקדמת. איני חשבת שהסברים על תבחינים הורמונאליים שלא בטוח א כן או לא מתרימים למקרה הוא באינטרנט כי אם על ידי הרופא המטפל המפנה למבחן. עלייך לבצע : 1. דיאטנית לשם הדרכה על תזונה בריאה ואורח חיים בריא ושמירה על המשקל הקיים כך שביתך לא תעלה עוד . 2. בדיקה גופנית על ידי אנדוקרינולוג ילדים , והערכת צילום כף יד על ידי האנדוקרינולוג עצמו ולא על ידי פענוח בנייר . המשך הברור יקבע עלידי האנדוקרינלוג המומחה בהתאם לממצאים בבדיקה בברכה בהתאם לבדיקה הגופנית

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות