רמת טסטוסטרון גבוה

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

23/03/2015 | 23:30 | מאת: מעין

שלום, אני בת 17 וכשהלכתי לרופאת נשים בפעם הראשונה היא שלחה אותי לבדיקות דם כדי להתאים לי גלולות. ובבדיקות התברר שיש לי טסטוסטרון גבוה מהטווח. רציתי לדעת מה אוכל לעשות כדי להוריד את הרמה או שזה כבר הסתדר לאחר לקיחת הגלולות? אני לוקחת גלולות כבר ארבעה חןדשים בערך. תודה.

29/03/2015 | 05:04 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב ישנן סיבות רבות לרמת טסטוסטרון גבוהה ויש צורך לבררן בדרך כלל לפני תחילת טיפול בגלולות אלא אם כן הרופא המטפל בטוח באבחנה של תסמונת השחלה הפוליציסטית כגורם לעליית הטסטוסטון. במצבים אלו הטיפול בגלולות עוזר בירידת הטסטוסטרון. כאשר הסיבה היא אחרת יש צורך בברור ובטיפול נוספים. אני מציעה שתפני לרופא המטפל, שנתן את המרשם לגלולות בשאלת הבהרה זו. בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות