התפתחות מינית מוקדמת

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

10/12/2020 | 13:24 | מאת: יעל

שלום רב בתי בת 10 ו 4 חודשים. ההתפתחות המינית התחילה בגיל 9. בתחילה הנצת שדיים ולקראת גיל 10 שיעור בערווה.אין עדיין שיעור בבית השחי. גובהה היום 140 משקל 33. אחוזון 50. הרופאה האנדוקרינולוגית המליצה לגשת לבדיקה אצל גניקולוג. הבדיקה היתה תקינה ולא נצפתה קבלת ווסת בחצי שנה הקרובה. הרופאה המטפלת אמרה שאולי היא תתן לה דקפפטיל כי התפתחותה המינית התקדמה מהר ב 3 חודשים מהביקור הקודם אצלה. אני די חוששת מלערב תרופות במקרה הזה ולפי מה שקראתי היא מתפתחת תקין בהתאם לגילה. מצד שני נראה לי שבתי קצת מבוהלת מהשינויים החיצוניים בגופה. אשמח לעצה מה לעשות? יש סיבה לקחת דקפפטיל במקרה כזה?

15/12/2020 | 08:06 | מאת: ד"ר ערבה ניר-יפה

שלום רב ראי תשובה קודמת, לא רואה צורך כעת לטפל בדקפפטיל

15/12/2020 | 10:04 | מאת: יעל

שלום רב, בינתיים מאז כתבתי את שאלתי, השבוע היינו שוב בבדיקה חוזרת אצל רופא נשים מאחר ונצפתה האצה בהתפתחות סימני מין חיצוניים תוך 3 חודשים. הרופא מצא רירית רחם בעובי 4 ס"מ ואמר שהילדה טרום מחזורית והיא עשויה לקבל מחזור כל יום... הילדה בת 10.5, ואינה בשלה להתמודד עם מחזור בגיל זה. גובהה 1.40, ואנו חוששים שאם תקבל עכשיו מחזור אז היא תהיה נמוכה ממה שהפוטנצאיל הגנטי צופה לה. האנדוקרינלוגית אמרה לשקול טיפול בדקפפטיל והפנתה אותה קודם כל לבדיקות דם לפני החלטה . אנו מתלבטים. מה דעתך לאור ממצאים אלה האחרונים? ואשמח להבין את השלכות הטיפול בגיל זה, והקשר לגובה סופי (אנו לא גבוהים).

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות