השמנה מרגע קבלת המחזור

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

25/11/2018 | 13:41 | מאת: איריס

שלום רב, בתי בת 14.5 גובה 1.52 ,משחקת טניס ומתאמנת ארבע פעמים בשבוע עם תזונה בריאה לחלוטין. בגיל 13 קיבלה מחזור סדיר ובפרק זמן של שנה עלתה 10 ק"ג ללא כל שינוי בתזונה וממשיכה לעלות במשקל . מאוד מפריעה לה העלייה במשקל, ואין מה לשנות מבחינת תזונה, היא אוכלת לפי תפריט של תזונאית. הייתי גם אצל רופאת נשים אשר לא מצאה מה לעשות. במשך שנים הייתה במעקב אנדוקרינולוג בשל גובה נמוך, אולם לא הסכימו לתת דבר .אודה מאוד להתייחסות

04/12/2018 | 21:00 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

שלום רב שאלתך היא מן התם האם יש בעיההורמונלית המעודדת עליה במשקל של 10 קג בשנה האחרונה? לא ניתן שולו. לשם אבחנה יש לפנות חזרה לאותו אנדוקרינולוג שעקב אחרי על גדילה לחפש סיבה למשקל כרגע בברכה

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות