בלפריטיס

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

24/09/2015 | 14:42 | מאת: דני 47

שלום, אתחיל מהסוף - יש לי בלפריטיס גם בעפעף העליון וגם בתחתון. אובחנתי על ידי פרופסור מומחה לעיניים. אני מדגיש זאת מכיוןן שבשנת 2005 היתה לי שעורה בפעם הראשונה והיו לי רגישויות בעיניים ומדי מספר חודשים הופיעה לי שעורה. הגעתי לפרופסור הנוכחי מכיוון שלפני 8 חודשים הופיעה לי שעורה שלא עברה במשך חצי שנה, רק לפני חודשיים היא עברה בעקבות טיפול אינטנסיבי של ניקיון עיניים עם מטליות, שימוש במשחות סטרואידים וטיפות עיניים. כיום שעורה עברה (לקח לה חצי שנה לעבור) . הפרופסור אמר שבגלל שהבלפריטיס לא אוהחן מ 2005 נוצר מצב שיש סוג של הרס במה שמייצר את הטיפות השומניות. למרות שעל פניו נראה שהמצב של העיניים השתפר והשעורה חלפה, עדיין בשינויי טמפרטורות שולי העפעפיים מתנפחים, כך גם בבוקר שאני קם משינה, כך גם שאני צופה במסך מחשב (אני עובד במחשבים), גם אם יש מזגן העיניים דומעות. הפרופ אומר שזה תהליך ארוך וזה כרוני, כלומר ימשיך להיות והמטרה שלי לשפר את המצב. האם יש עוד משהו שלא ניסיתי, נכון, זה לא נורא, אני חי עם זה, אבל זה מציק במיוחד שאני מול מזגן או צופה במחשב. באוויר החופשי הכול נרגע. ניסיתי גם סבון עץ התה ועוד תכשירים. אגב, נוצר מצב שאני לא יכול לשים יותר משחה עם סטרואידים, ישר שאני שם העין לא סובלת את זה, נהיית כבדה (השתמשתי במקסיטרול חודשיים ובטורבקס חודשיים). אשמח לעצה, האם להמשיך בטיפול הניקוי ולהמתין בסבלנות, או שיש פתרון אפשרי שלא עליתי עליו.

שלום רב, ראשית חשוב להמשיך בניקיון שך העפעפיים. בנוסף יש אפשרות להוסיף את תוסף התזונה אומגה 3 שיכול להקל ולשפר את מצב הבלפריטיס. בנוסף יש טיפולים נוספים באנטיביוטיקה מסוג דוקסילין וגם טיפות רסטזיס יכולות לבוא בחשבון. אך בכל מקרה אני ממליץ שוב על בדיקת רופא עיניים.

25/09/2015 | 06:50 | מאת: דני47

תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול