הפרשות

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

17/07/2015 | 00:21 | מאת: משה

שלום למה יש הפרשות מהעיניים בבוקר.??? 2)למה נועדו הפרשות ה צהובות מה תפקידם? או שזה משהו לא תקין.? 3)למה יש ימים שיש יותר? 4)במקרה הסתכלתי קרוב הבוקר וצילמתי תמונה מצורפת. כנראה הצטברות של הרבה זמן. 5)איך מורידים ההפרשות אלו ? שוטף לפחות 4,5 פעמים ביום את הפנים (לא לצורך זה )וכנראה לא מוריד. יש איזה דרך מיוחדת ,שירדו. בלי יותר מדי לגרד שם . 6)אני סובל מיובש קל לפעמים(לכן שוטף פנים) האם קשור להפרשות האלו שסותמות מעבר דמעות שומניות של הקרנית או?? 7)בלי קשר לנ"ל : בימים שיש לחות גבוהה מרגיש יותר טוב בנושא היובש מאשר בימים רגילים. הגיוני.??האם אפשר להסיק מכך ממה נובע היובש שלי?

שלום רב, ככל הנראה ההפרשות שדבוקות על פני הריסים נובעות מהפרשה של בלוטות השומן בעפעפיים. ניתן להסיר את ההפרשה על ידי קומפרסים מים חמים עם מגבת. חשוב לציין שיש צורך לחזור על פעולה זו כל יום ללא הפסקה. תחושת היובש יכולה להיות מושפעת מהפרשה זו ורמת הלחות יכולה להשפיע על תחושת היובש בעיניים וזה הגיוני.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול