יובש יומי

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

26/02/2013 | 10:11 | מאת: משה

בס"ד שלום רב, בן 28, לפני 10 שנים התחלתי לנסות את כל סוגי העדשות כתוצאה מקרקטונוס עד לעדשות קשות לאחר מכן ביצעתי לפני כ 5 שנים ניתוח באחת העיניים. כיום מרכיב משקפיים אבל עם יובש בעיניים. היובש הוא חזק כך שכאשר שלפעמים יש לקושי להסתכל ישר ולגובה במיוחד כאשר יש תאורה בינונית +. ניסיתי הרבה טיפות: hylo, systeen, gentel. מדי פעם אני משתמש ב optliast למרות שאומרים שהוא לא כ"כ טוב בגלל החומר המשמר אבל הוא עוזר לי (אמרו לי שזה גם טוב בגלל רקע של אלרגיות ואסתמה) וטיפות רגילות אני משתמש בדר"כ ב hylo comod. דרך אגב, עשיתי גם בדיקה של דמעות בעיניים של מבחן שרימר שאין לי חוסר של דמעות. שמעתי שיש טיפות טובות שנקראות hylo parin אבל אחד המרכיבים הוא של רירית מעי של חזיר ואין לי תשובה עדיין אם מבחינה הלכתית זה מותר. יש לכם עצה או עזרה בנושא זה? במיוחד ליובש וגם להפרעה בכיוונים של אור. תודה.

משה שלום רב, ככל הנראה אתה סובל גם מתגובה אלרגית חזקה בעיניים שלעיתים מופיעה יחד עם קרטוקונוס. לכן טיפול באופטילסט מקל ועוזר לך. אני ממליץ להמנע מלגרד את העיניים ולא לחשוש מטיפול נגד האלרגיה. בהצלחה.

26/02/2013 | 23:12 | מאת: משה

כפי שאמרתי לפני כ 5 שנים עברתי ניתוח השתלת קרנית באחת העיניים. כנראה כמו שאתה אומר תגובה אלרגית משפיעה על הראייה ועל הפרעות זמן שיש תאורה בינונית-חזקה מסביב. אני תמיד עם משקפי שמש בחוץ אי אפשר בלי. איזה טיפות נוספות לאופטילסט אתה ממליץ להשתמש? קראתי שיש טיפות חדשות thera tears, theratears gel, fresh comod או אולי משהו אחר שאני עדיין לא ניסיתי אני רוצה לשנות קצת את ה hylo comod לראות אולי יש משהו שיכול לעזור יותר ליובש החזק ולגירויים בעיניים. בעבר ניסיתי גם את ויטאפוס, אמרו לי שזה טוב כדי שהעין לא תהיה יבשה בבוקר, אבל עשה לי טשטוש בבוקר. תודה רבה על העזרה

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול