יובש בעין לאחר הסרת משקפיים

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

26/02/2013 | 09:41 | מאת: מיכל

שלום, אני יודעת שאני כנראה לא בפורום הנכון, אבל אני מבקשת עצה לגבי טיפול ביובש בעיניים. אני כחודשיים לאחר אינטרלאסיק סובלת מיובש המתבטא בעייפות כרונית, כמובן ניסיתי והחלפתי כבר מס' טיפות בעיניים שלא עוזרות. השאלה שלי, האם אתם ממליצים לחכות עוד קצת או כבר לפנות לטיפול רפואי מעמיק יותר. תודה

26/02/2013 | 09:50 | מאת: תהילה

בהמשך לתגובה הקודמת, אני כשנה וחצי אחרי ניתוח להסרת עיניים, שובלת מיובש נוראי בעינים שגם גרם לי לדלקות עינים. בבוקר העיניים שלי לא נפתחות ואני הולכת כמו עיוורת עד הברז לשטוף אותם ורק אז לאט לאט הן נפתחות וכואבות לי במהלך הבוקר. במהלך היום הכל בסדר. ניסיתי כבר טיפות וכל מיני ג'לים למרוח לפני השינה שלא עזרו. האם יש פתרון לבעיה שלי או שאצטרך ללמוד לחיות איתה ככה בסבל אי נוחות וכאבים כל בוקר? תודה

26/02/2013 | 13:48 | מאת: ליאת

ממש נורא לשמוע איזה בעיות יובש יש אחרי נתוח להסרת משקפיים. חבל שהמנתחים לא מזהירים מראש. אני כבר 10 חודשים אחרי הניתוח. השתמשתי בכל הטיפות והגלים. המצב השתפר אבל עדיין אני יכולה להתעורר בלילה מרוב יובש. ביום זה בסדר.

שלום רב ראשית גילוי נאות, אבל כאחד שמבצע ניתוחים להסרת משקפיים אני מקפיד להזכיר כי אחת מתופעות הלוואי האפשריות לאחר הניתוח היא יובש בעיניים. כעיקרון ניתון לשקול במצבי יובש קיצוני הסמת פלגים בפתחי הדמעות. כמו כן יש עוד דרכי טיפול נוספות שיכולות להקל. בהצלחה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול