מתלבטת לגבי ניתוח לייזר

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

06/09/2014 | 20:52 | מאת: דפנה

שלום רב , אני בת 35 . מאז שאני זוכרת את עצמי אני סובלת מהעיניים . תמיד הן התעייפו מהר , כאבו ובשנים האחרונות גם סובלת מיובש ומשתמשת בהילוקומוד . מספר המשקפיים שלי הוא 8 ו-8 ורבע . כל שנתיים בערך אני נבדקת ותמיד המספר עולה אפילו במעט למרות שתמיד אומרים לי שבגילי כבר המספר אמור להתייצב . עשיתי אבחון להסרת משקפיים בלייזר ונמצאתי מתאימה מצד אחד אני מאד שמחה מצד שני חוששת מאד בגלל כל מה שאני עוברת עם העיניים . אני מאד חוששת שהתופעות ימשיכו , שהיובש והכאבים יחמירו ושהתדרדרות הראיה תמשיך . נאמר לי שבבדיקה מצאו שאני כן יציבה בשנה האחרונה שיש בדיקה שמאבחנת זאת אבל אני בכלל לא רגועה . הייתי רוצה לפנות למומחה אמיתי בתחום העיניים שיגיד לי פעם אחת ולתמיד מה קורה עם העיניים שלי . יש לציין שהמבנה שלהן השתנה בעשור האחרון והן בולטות יותר . הייתי אצל רופאי עיניים רבים עשיתי בדיקה לבלוטת התריס ואף אחד לא עוזר לי . לאיזה תחום מומחיות בעיניים עליי לפנות על מנת לקבל סוף סוף תשובה הולמת מה הבעיה שלי? האם אני יכולה לעשות את הסרת המשקפיים ברוגע רק בגלל שנמצאתי מתאימה?

שלום רב, ראשית אני ממליץ לבדוק את מצב בלוטת התריס גם על ידי אנדוקרינולוג. לגבי מצב בלט העיניים הדבר יכול להיות מבנה אנטומי רגיל אך יכול להיות גם השפעה של בלוטת התריס. אוקולופלסטיקאי (רופא של פלסטיקה של העיניים) ברוב המקרים עוסק בתחום זה. לגבי היובש, לאחר ניתוח הסרת משקפיים יש סיכוי להחמרה ביובש יוש לקחת זאת בחשבון. ברוב המקרים יש שיפור ביובש וחזרה לבסיס. במידה והמספר לא יציב אני ממליץ לשקול את ביצוע הניתוח שוב.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול