אי נוחות קשה עיניים וירידה משמעותית בראיה.

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

29/06/2014 | 13:23 | מאת: טליה

היי, שמי נטלי. אני סובלת מבעיות בעיניים כבר תקופה ארוכה ולמרות שהייתי אצל מספר רפואים והעיניים שלי עברו לא מעט טיפות, אני רוצה להתעייץ איתכם המומחים בפורום בתקווה שתעזרו לי! בעין שמאל שלי ירדה ראיה בצורה משמעותית ועין ימין שהיתה העין החזקה שרואה בהרבה יותר טוב וגם לאחרונה ירדה בראיה וכל זה מלווה בעצבים שאני חשה בעין שמתבטאים בטיקים כל דקות לעיתים, העין דומעת מאוד, יש תחושת כובד מעל העין וגם מרגיש לי כמו גוף זר או חול בתוך העחו .. המצב הזה נורא מתסכל אותי משום שעיניי תמיד היו בריאות לחלוטין והפתרון לשים משקפיים לא עוזר לי מכיוון שעם המשקפים האי נוחות הרבה יותר קשה בעיניים ועדשות מהסיבה הזו גם לא יועילו לצערי .. בבדיקה האחרונה שעשיתי נאמר לי שיש לי דלקת עפעפיים ואלרגיה בעיניים הטיפות שקיבלתי לשימוש הן:Dexamethasone 3 פעמים ביום לחודש בשילוב עם Refresh tears וקומפרסים מים חמים פעמיים ביום למשך 10 דקות כל פעם. מכיוון שהעיניים שלי ספגו לא מעט טיפות בתוכן שאולי גם הזיקו לראיה שלי, ובטיפות הראשונות יש סטרואידים אני רוצה לקבל חוות דעת נוספת מכם על הטיפול ולשאול: האם הוא יכול להזיק לראיה שלי?? האם אני חייבת לשלב את הטיפות הניקראות ריפרש עם הטיפות של הסטרואידים או יכולה לקחת טיפות אחרות ליובש שהם נטו טבעיות (מעדיפה טבעי ) והאם לאור האלרגיה שיש לי והתופעות שציינתי כדאי לי להיבדק אצל נוירואופטלמולוג שמתמחה בעצבים של העין ויוכל לדעת ממה נובעת בעיית הטיקים בעינים והאם ישלי דלקת בלחמית כתוצאה מהאלרגיה. .. מתנצלת מראש על החפירה. ובבקשה חשוב לי מאד מאד לקבל צוות המומחים לעיניים מענה, זו התקווה האחרונה שלי אני ככר באמת לא יודעת מה לעשות אם התופעה הלא ברורה הזו בעיניים שלי!,ואני כבר ממש פוחדת על הראיה שלי! ! מחכה למענה, טליה.

שלום רב, נתחיל מהסוף, לא נראה לי שיש מקום לבדיקת נוירואופטלמולוג הטיקים שאת מתארת ברוב המקרים חולפים תוך מספר שבועות עד חודשים. טיפול ממושך בסטרואידים יכול לגרום לעלית לחץ תוך עיני ולכן מומלץ על מעקב של רופא עיניים אחר הלחץ. תחליף אנטי דלקתי כמו הסטרואידים הוא טיפות רסטזיס אשר יכולות לגרום להקלה. כמובן שזוהי המלצה ואני ממליץ על המשך בדיקה ויעוץ של הרופא המטפל.

02/07/2014 | 00:40 | מאת: טליה

רציתי לשאול עוד משהו ברשותך, האם הסטרואיד שקיבלתי עלול לגרום גם ליובש בעינים? והטיפות שהמלצת לי עליהם, כי לבד יכולה להשתמש בהם כתחליף לסטרואיד או שצריך לחזור שוב לרופא?

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול