מה לעשות לפני התקף של דלקת לחמית הבשתי של העניים

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

12/02/2013 | 12:17 | מאת: ציפי בן דוד

ביתי בת ה- 13 וחודשיים מאז שנולדה כפגית יש לה דלקת לחמית בשתי ענייה על רקע אלרגיה . אבחון זה שאבחן רופא העניים לאחר שביום יום היא סובלת מהבעיות הבאים: לדוגמא היום וזה לא פעם ראשונה ענייה לא נפתחו הם היו דבוקות כמו דבק מגע היא ניסתה לפתוח ולא הצליחה ומרגישה כמו חול בענייה וריסים נדבקים ומרגישה הפרשות חזקות בעניים מתחת לקשתית בלובן העין ומצידי האף יש פתחים קטנים קטנים אדומים ממש במצב של התקף הדלקת שורף וכואב קשה לה לפתוח את העניים ממש ברמות ושהיא מנסה מקבלת לחצים בצידי הראש ואתה רואה לבן בעיניים כי האישון שבעין בפנים מתגלגל כזה בעבר ניסינו עי" רופא טיפות אך הם שרפו כי האבחנה של הבעיה אביבית אבחנה מוטעת והילדה התלוננה שטיפות מאוד מאוד שורפות לה פנינו לרופא עניים נוסף שאבחן את הבעיה שמקודם העלתי ואמר שאין טיפול רפואי לצורך עניין זה ובאת ההתקפים האלו לעשות קומפרסים עם מים פושרים .אציין ואומר עוד שבהתקפים האלה רואים את לובן העין אדום בצורה חזקה מאוד .אני מנסה להבין ולדעת אך אפשר להימנע ממצב זה ? או לפני קבלת ההתקף אך לפעול ? הילדה הזאת הוכרה כאלרגית גם לוקחת תרסיס קבוע לאף לנוזלת עונתית אלרגית לא יכולה להיות בחוץ בלי משקפיי שמש בשל רוח קרה וחמה וגם בקיץ בשמש ובמצב הדלקתי שהתקפים רגישה מאוד לאור ומקבלת כאבי ראש חזקים מהאור יש לי שאלה נוספת שאני רוצה לשאול האם יש מצב שאם ילדתי מרגישה שצופה בטלויזיה או במחשב או בניסיון לקרוא מהספר או מהמחברת הרבה מרגישה חול בעניים וכאבים חזקים שמקרין לראש לצידי הרקות בראש שמנסה לנוח מסתובב עולמה גם שמנסה לקרוא או להבי במסך רואה כמו כל עולמה מסתובב בדיקת עיפרון לקרב 10 פעמים לעיניים רואה אותו פעמיים במקום פעם אחד פחות או יותר מבינה את הבעיה אבל לא יודעת מה לעשות לפתרום הבעיה עד הסוף זה מפריע לילדה ללכת ללימודים בסדר היום אף רופא לא נתן לי מענה סופי כיצד להימנע מה לעשות אני אובדת עצות . תודה :)

ציפי שלום ראשית יש צורך בבדיקה מדוקדקת של מצב העיניים. בנוסף לטיפול שציינת יש אפשריות טיפוליות נוספות שניתן להציע כגון: טיפות רסטזיס טיפות אנטי-אלרגיות ולסרוגין טיפות של סטרואידים במינון נמוך.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול