יובש בעיינים או דלקת עפעפים ?

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

11/02/2013 | 14:54 | מאת: אסף

שלום רב ד"ר, לאחר שהיה אצלי דלקת עיניים כחודש וחצי, קיבלתי כמה תרופות אנטיביוטיות, שלאחריהן עדין נשארו לי דמעות בעיניים וקצת לכלוכים בעיניים בעיקר בבוקר, נאמר לי ע"י הרופא שלי שאין מה לעשות וזה יעבור לבד,בעוד כחודש או חודשיים (הוא בדק אותי שוב לפני זמן קצר ואמר שהוא לא רואה דלקת עיניים).בהמלצתו לקחתי גנטי'ל,לטיפול ביובש בעיניים. ע"מ לשמוע חוות דעת נוספת, הלכתי לרופא עיניים אחר והוא אמר לי שהוא רואה "לכלוכים" בעיניים וכנראה זו דלקת עפעפים. הוא אמר לי לשים קומפרסים והביא לי טיפות(מעין ג'ל) בשם פוסיתלמיק למשך חודש/חודשיים. והשאלה שלי: איך יכול להיות ש2 רופאים אמרו משהו אחר? אני כבר לא יודע למי להקשיב. האם לשים רק גנטי'ל כהמלצת הרופא הראשון, או לשים פוסיתלמיק כהמלצת הרופא השני? ע"מ לעזור לך בהבחנה ככל האפשר אומר לך התסמינים שלי כיום: אין לי אדמומיות בעיינים, אין לי כאב בעיניים. יש לי מידי פעם דמעות בעיניים (יש לציין ששבוע אחד זה רק בעין שמאל ושבוע אחד זה רק בצד ימין ולהיפך ולפעמים זה ב2). כמו"כ כשאני קם בבוקר יש לי לעיתים לכלוכים בעיניים שאני מנקה בדר"כ ולעיתים יש לי מעין "מוגלה" (נוזלית) באחד מהעיינים מה לעשות? כיצד ניתן להבחין בניהם ? אשמח לתשובה. תודה רבה ד"ר.

אסף שלום רב, צר לי אך לא אוכל לקבוע מי צודק אלה רק על סמך בדיקה. אני ממליץ לך אולי לשקול להפסיק בשלב זה כל טיפול ולשטוף את העיניים במים בלבד ולעקוב.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול