יובש , אקטרופיון

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

16/09/2013 | 23:28 | מאת: אדם

יש לי יובש בעיניים המטופל ע"י קומפרסים חמים, נקיון יסודי באמצעות נאווי בלף והזלפת טיפות נגד יובש. עין אחת מגיבה טוב לטיפול, ואילו העין השניה פחות טוב באופן משמעותי. בעין זו יש לי אקטרופיון קל, ולהערכתי זו הסיבה שהיא נשארת יבשה. השאלות: האם ניתוח לתיקון האקטרופיון עלול להחמיר את היובש עקב פגיעה אפשרית בבלוטות המיבומיאן? האם הניתוח משנה או יכול לשנות את האופטיקה של העין? מהם גורמי הסיכון בניתוח כזה ? בתודה ובברכה.

שלום רב, כפי שציינת האקטרופיון הוא הגורם המשמעותי להבדל בין שתי העיניים. הניתוח אמור להקל על מצב היובש ולא אמור לפגוע בבלוטות המבומיאן. אני ממליץ לפנות בהמשך לאוקולופלסטיקאי אשר יסביר לך על מהלך הניתוח, הסיכונים וסיכויי ההצלחה שלו.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול