בעיות של דמעות

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

09/02/2013 | 01:26 | מאת: אלמונית

לרופאים שלום רב, במשך כמה שנים אני סובלת מיובש בעיניים. בתחילה היו תחושות של צריבה ודקירות, ובשנה-שנתיים האחרונות התחילו לי דמעות שרק הולכות וגוברות לאורך כל היום. במסלול זליגתן של הדמעות, התחילו לצאת לי לאחרונה (בערך כחודש) גירויים מאוד מכוערים. אציין שתחושת הצריבה בעור הלכה אתי זמן רב לפני שיצאו הגירויים, ושבחודשים האחרונים ניסיתי כשני סוגים של טיפות עיניים לנסות לעצור את הדמע, אך כמו שנאמר, הצריבה התחילה זמן רב קודם לשימוש בטיפות ולצאת הגירוי החוצה מעל פני העור. אציין שאני אלרגית, ויש לי אטופיק דרמטיטיס. 1) ברצוני לדעת האם יכול להיות שאני רגישה לדמעות שלי? 2) האם הבעיה מוכרת? 3) מי הרופא אליו אני צריכה לפנות בנדון? (עור? עיניים?)? 4) והאם יש בכלל מה לעשות בנדון כדי שלא יחזור? בתודה מראש.

שלום רב, ראשית את ככל הנראה לא אלרגית לדמעות שלך, אלה יתכן שיש תגובה מסוימת בעור על רקע ניגוב או פעולה אחרת. מאחר וברקע יש עדות לאלרגיה משמעותית יש קשר בין דמעת לאלרגיה. אני ממליץ בהמשך לפנות לבדיקה כפי שציינת לרופא עור ורופא עיניים.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול