עיניים יבשות - לאחר דלקת עיניים?

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

02/02/2013 | 18:59 | מאת: שלומי

שלום רב, לפני כחודשיים,היה לי דלקת עיניים (היו הפרשות,עיניים דומעות,קצת אדמומיות,בבוקר העיניים היו דומעות מאוד עם הפרשות) לקחתי -בהשראת הרופא- פנימיקסין כ5 ימים. לא עזר אז לקחתי טוברס 2X גם ל5 ימים.לא עזר אז לקחתי סילוסקן ל5 ימים (ומשחה בשם מקסיטרול ל2 יומיים) ואז הלכתי שוב לרופא והוא אמר שהדלקת חלפה כמעט - למרות שהעיניים שלי היו דומעות-ולטענתו, זה רק "שאריות" של הדלקת. ולכן הוא נתן לי תכשיר לעיניים יבשות הנקראות ג'נטיל. רציתי לשאול: עברו שבועיים והעיניים שלי עדין דומעות (ללא הפרשות). אני קם בבוקר עם עין אחת אדומה בעיקר (בלי הפרשות ובלי דמעות) ולאחר כחצי שעה מתחיל לי דמעות בעין (והעין השניה לא אדומה בבוקר אבל גם דומעת לעיתים גם כן) מה זה יכול להיות? האם זה נשמע כמו יובש? יש לציין שלקחתי כמה ימים ג'נטיל ואז הפסקתי - ואין שינוי של ממש בזמן שצרכתי לזמן שלא צרכתי את התכשיר ג'נטיל. כמו"כ יש שעות שהעיניים שלי לא דומעות כלל ולמעשה הם בריאות - וזאת ללא קשר לתכשיר ג'נטיל. שאלה 2: האם באמת יש דבר כזה "שאריות של דלקת" שנשארות אחרי הדלקת למשך כמה שבועות (כך טען הרופא) ? האם זה יכול להיות אדנו? כי רופא אחד אמר שכן..וזה יעבור לגמרי כחודש וכבר עברו כחודשיים (אומנם העיניים ללא הפרשות אבל עדין העיניים דומעות לעיתים כפי שציינתי) מחכה לתשובה, תודה רבה!

שלומי שלום רב, על פי התיאור שלך של מהלך הדלקת יתכן ומדובר בדלקת ויראלית. יתכן ושארית הדלקת באה לידי ביטוי בדלקת של הקרנית. בכל מיקרה יש לי קושי להגיע לאבחנה אך ורק על סמך התיאור שציינת על פי השאלה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול