פתריליום וסכרת

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

18/07/2013 | 10:59 | מאת: יוסף

אני בן 64 עם משקפיים מולטיפוקל בשנה שנתיים האחרונות יש לי עמו ענן חלבי על העין הימנית הלכתי לרופא והוא אמר לי שזה נקרא פטריליום וזה לא מזיק אם זה לא מפריע לראיה אבל אפשר להוריד את זה. אני סכרתי ומפחד מאוד מפצעים ומהעיניים קל וחומר לגבי שילוב של שניהם. האם לעשות ניתוח ולהוריד את זה או לחכות? אופטימטריסט חבר אמר לי לעשות את זה כמה שיותר מהר כי זה גדל ואז יהיה קשה יותר ומסוכן יותר להוריד את זה. בינתיים ללכת רק עם משקפי שמש למי להקשיב? האם יש עוד אופציות כמו תרופות

שלום רב, מדובר במצב הנקרא פטריגיום. זהו קרום עור שצומח על פני החלק החיצוני של העין הנקרא קרנית. במידה והפטריגיום מתקדם יש צורך בניתוח להסירו ואין טיפות לכך

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול