שעורה וחלזיון

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

08/07/2013 | 09:31 | מאת: צילי

שלום לדוקטורים בעלי סובל משעורה פעם בכמה זמן עכשיו נהייתה לו מין בלוטה בעין ואמרו לו שזה חלזיון? זה לא כואב אבל נראה נורא, הוא עושה קומפרסים אבל זה לא עוזר רופא אמר שיש צורך בניתוח גדי לנקז את מה שמצטבר שם. אני לא כל כך רוצה שהוא יעשה ניתוח בעיניים אם זה לא כואב. ולא פוגע לו בראייה. מה זה החליון הזה? למה זה בא? אם נעשה לו ניתוח איך נעשה שזה לא יחזור? האם זה קשור לשעורה שלו? צילי

שלום רב, אחד ממרכיבי הדמעות הינו שומן המופרש במלוטות חלב שנמצאות בעפעפיים. במידה ויש חסימה שלהן ותהליך של זיהום, נוצרת שעורה. בתחילה קומפרסים חמים וטיפול תרופתי יכולים לעזור אך לעיתים יש שארית של הפרשה הכלואה בעפעף. על מנת לנכז את ההפרשה יש צורך בניתוח אך הניתוח לא מונע הישנות של שעורה באיזור אחר בעפעף. אם הדבר לא מפריע אין צורך בניתוח אך אני ממליץ בכל מקרה לשמור על הגיינת עפעפיים על ידי ביצוע קרומפרסים מים חמים מדי פעם.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול