פלוטרס התייעצות אישית

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

20/12/2023 | 16:18 | מאת: שאלה

היי ד"ר , אשמח לשאלה לאחרונה כשלושה חודשים נמצאת בתקופת מתח רב , לחץ נפשי וחרדות. פתאום ביום בהיר אחד הופיע לי כמו נקודה שחורה אפורה חצי שקופה בעין שמאל שמטיילת לה הלכתי לרופא עיניים יש לציין שלא עשיתי הרחבת אישונים , ביצע בדיקה רגילה ואמר שזה פלוטרס ויש להתעלם מכך . עכשיו הבעיה היא שאני לא מסוגלת להסתכל על השמיים / שמש / אוק בהיר מרגישה שאני לא רואה רק את הנקודה הזאת פתאום מופיע עיגולים , נחשים שקופים ואורות מהבהבים כמו גחליליות וכמו עיגולים מרצדים ובנוסף לפעמים העין מרגישה יבשה עייפה וקופצת . אז השאלה שלי היא ככה , האם יש קשר בין זה שאני בתקופת מתח וסטרס להופעה פתאומית משום מקום של פלוטרס? ייתכן שהתקופה תעבור גם הבעיות ראייה האלה יעברו? תודה רבה 🙏🏼

שלום רב, יתכן מאוד

23/12/2023 | 15:42 | מאת: שאלה

היי דר , תודה רבה על המענה המהיר וההתייחסות שלך לא מובן מאליו. לדעתך זה תופעה מסוכנת של העין ? כי ציינתי הרבה מאוד פרטים שאני רואה ואני קצת חוששת מכך… בנוסף גם קיימים לי כאבי ראש תקופה וצוואר תפוס 😞

שוב שלום , התופעה לא מסכנת את העין. כאב ראש וצוואר תפוס לא קשור כלל לתופעה.

30/12/2023 | 14:07 | מאת: שאלה

היי ד״ר , תודה רבה רבה על ההתייחסות . פשוט זה נורא מטריד אותי פתאום משום מקום התחילו לי קשיי ראייה עם מלא אובייקטים מוזרים … דווקא בתקופת לחץ ומתח. לא יודעת אם לעשות הרחבה במצב כזה .. פעם אחת עשיתי הרחבת אישונים והתעלפתי אמרו לי שאני רגישה לחומר מידראמיד . מה דעתך בנושא? קראתי איזה מאמר של פרופסור לעיניים שתקופת מתח מתמשכת גם יכולה לפגוע בראייה .. 😞😞

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול