עיניים יבשות ללא דמעןת

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

24/12/2022 | 00:38 | מאת: אנפר

בת 63 מזה למעלה משנה סובלת מעיניים עם יובש. משתמשת בהרבה טיפות של דמעות מלאכותיות. הרופאה שפניתי אליה עם טענה שאין לי דמעות, ושאני לא מסוגלת פיסית לבכות אמרה שאין כזה דבר שאי אפשר לבכות ואם אני סובלת מזה יש כאן גם עניין רגשי. קשה לי עם האבחנה הזו. האם מוכר לך מצב של חוסר מוחלט בדמעות, גם במצב של התרגשות או צער לא יורדות לי בכלל דמעות. אודה מאוד להסבר ממך.

שלום רב, כנראה ויצור הדמעות מאוד נמוך ובעת בכי באופן יחסי אין זליגה שלהן לצדדים אלא הניכוז מספיק דרך מערכת ניכוז הדמעות הטבעית.

24/12/2022 | 20:12 | מאת: אנפר

תודה ד'ר על תשובתך. האם ניתן לעשות טיפול להטיב עם המצב? האם מצב שאין דמעות בכלל מסכן את העין והראיה? תודה שבוע טוב

שלום רב, קשה לי להעריך יש צורך בבדיקה ולאחריה לקבוע.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול