אלרגיה שחוזרת על עצמה

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

08/10/2022 | 20:09 | מאת: יהודית

היי אני בת 24 יש לי שתי שאלות - 1. מגיל 16 אני סובלת מאלרגיה בעיניים בעונות המעבר, שכוללת עיניים אדומות ושורפות והפרשה. הייתי אצל כמה רופאים, חלקם טוענים שמדובר באלרגיה וחלקם שמדובר ביובש. אני משתמשת בטיפות סיסטיין הידריישן כדי להקל. אני מתמודדת עם האלרגיה כמו שהיא, ואין לי כח לחקור ולדרוש יותר ממה שעשיתי. השאלה האם האלרגיה עלולה לגרום לנזק או לסיכון כלשהו ? אני שואלת כי היא חוזרת על עצמה ואולי עלולה לגרום לנזק. 2. אני עם קוצר ראיה של קרוב ל7- בשתי העיניים. לפני כשבוע בלילה לאחר שצפיתי במחשב, כשכיביתי אותו ראיתי הבהובים בזווית העליונה של עין שמאל, כאילו יש מולי פלורוסנט מקולקל שמהבהב (ראיתי את זה לא מול שדה הראיה אלא בזווית העליונה). זה היה לחצי דקה ולאחר שעצמתי את העין ושפשפתי זה הפסיק. שאלתי היא - קבעתי תור לרופא עיניים לעוד שבוע, האם זה יכול להמתין או שנצרכת בדיקה דחופה ? כמו"כ האם זה משהו אמור להדאיג ? חג שמח ותודה מראש :)

שלום רב, 1 כנראה שלא יגרם נזק. 2 אם ההבזקים חוזרים על עצמם יחד עם נקודות שחורות בשדה הראיה או הופעת מסך שחור יש לפנות בהקדם לרופא לבדיקה ולא להמתין.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול