עדשה תרפואית לטיפול בעין יבשה ( פאציאליס)

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

09/05/2021 | 01:27 | מאת: ורדה

אני בת 63 סובלת מפאציאליס מלידה - לפני כ 20 שנה הומלץ לי להשתמש בעדשה רפואית בשעות השינה. לפני חמש שנים - רופא עיניים אחר - הציע לי לא להשתמש בעדשה כזו - כי זה מסוכן מאוד ( אני לא יודעת למה ?) והמליץ לי על משחה . היה לי מאוד נח עם העדשה . עכשיו יש לי יובש בקרנית כל הזמן - למרות המשחה וטיפות הילו ג'ל. מה הסכנה בעדשה כזו אם אני מרכיבה אותה רק בלילה ומנקה ושומרת על הגיינה. אני רוצה לחזור להשתמש בעדשה כזו. היה לי מאוד נח.

שלום רב, החשש בשימוש בעדשה ללילה הוא זיהום בקרנית. מצד שני גם חוסר סגירה שלם של העין מעלה את הסיכון לזיהום. אם עד היום העדשה טיפלה ביובש יחד עם הקפדה בשימוש ככל הנראה יש מקום לטיפול בה שוב.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול