סוגים שונים של טיפות עיניים ומינון

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

06/04/2020 | 22:22 | מאת: חיים

מהו ההבדל בין טיפות עיניים ג'נטיל וסיסטיין ומה יותר יעיל לעיניים יבשות? האם טיפות עיניים ג'נטיל מכילות חומר משמר מסוכן לעין? מהו המינון המומלץ של טיפות עיניים ג'נטיל והאם מותר לשים בעין 1-2 טיפות כל שעתיים או כל 3 שעות?

שלום רב, גנטיל מכילה חומר משמר על בסיס מי חמצן אשר מתפרק למים עם מגע בעין. גם סיסטיין מכיל חומר משמר הנקרא פוליקוויד שפחות רעיל למשטח העין מחומרים משמרים אחרים. כעיקרון הזלפה של גנטיל כל שעתיים אפשרי אך מומלץ בתדירות גבוהה להשתמש בטיפות ללא חומר משמר כלל.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול