בלוטות העין והעפעפיים

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

10/02/2019 | 00:50 | מאת: משה

שואל את שאלתי לאחר שנבדקתי אצל כמה וכמה רופאי לכל אחד גרסא משלו מדוע נוטות בלוטת העין ( והמבומיאן ) להיסתם וליצור על העפעף מן שלפחויות , הן אמנם לא נהפכות לשעורה אבל הדבר משפיע על תחושת העייפות בעין , כיוון שהעין לא מקבלת את הדמעות בגלל שהצינוריות נוטות להסתם , שאני מטפל בקומפרסים יש הטבה , אבל אני רוצה לדעת את שורש הבעיה ומה הטיפול האפשרי , לדוגמא , בעבר סבלתי מאקנה בפנים הייתי מטפל ושוטף , אך לבסוף לקחתי ראוקטן שפתר את הבעיה לצמיתות, לפי מה שאני מעלה על דעתי זה על אותו עיקרון הפרשות יתר של שומן שגורמות לסתימה בבלוטה , שאלתי האם יש לעשות משנו שיפתור את הבעיה בעין לצמיתות ? יש לציין שאני לאחר הסרת משקפיים בלייזר האם יש קשר נבדקתי אצל רופא עיניים שונים , אבל כל אחד בדק אותי שמצצב העין שונה בגלל שלפעמים טיפלתי ולפעמים רציתי לראות איך העין מגיבה ללא התערבות בנוסף יש לי רגישות יתרה לריסים כתוצאה מכך שהעין עייפה ונפתחת פחות ולכן אני מרגיש כל הזמן את הריסים בין העפעף העליון לתחתון מן דביקות כזאת בינן הריסים העליונים לבין עצמם ובין הריסים העליונים לתחתונים

שלום רב, נתחיל מהסוף, הסיבה לא ברורה עד הסוף מה הסיבה לחסימת הבלוטות. לא מדובר רק בהפרשה מרובה אלא גם שהיא סמיכה גם כן וגורמת לחסימה. בנוסף יש קשר בין הטיפול בעור והבלוטות בעפעפיים מאחר והן מאותו הסוג. צר לי אך אין פיתרון של הבעיה לצמיתות אלא תחזוק קבוע של העפעפיים על ידי קומפרסים מים חמים וניקיון העפעפיים.

11/02/2019 | 00:34 | מאת: משה

תודה על תגובתך אבחנה אחרונה הייתה של מנתח מומחה שטען שזוהי דלקת של הלחמית ונתן לי אופטליסט , במהלך היום אני מרגיש צריבה ושריפה , תחושה שהעין באמת אלרגית או דלקתית עין לא שקטה לנשימה . דבר שלא קרה לי אפעם . מה אפשר לעשות בנוגע לזה? משתדל לטפל בעפעפיים אך אני מרגיש שהבעיה מתחילה בעין עצמה בדלקת שאני לא מצליח להבין מהי וכיצד לטפל בה שלא תחזור יש לציין שלקחתי סטרואידים זה הטיב את המצב אבל שהפסקתי זה חזר , אין באפשרותי וברצוני להסתמך על טיפול זה מודע להשלכותיו

11/02/2019 | 00:39 | מאת: משה

אם יש באפשרותך לעזור לי באופן פרטי (דרך קופח/או באמצעות תשלום רופא פרטי ) אני מאוד אשמח אני יודע שאתה מנתח ברשת עיניים. אשמח לפתרון מותש מהסאגה הזו שלא נגמרת מאחר ואני מתכנן לטוס לתקופה ארוכה זה משבש לי את התוכניות

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול