תינוק שקם כל בוקר עם הפרשות מהעינים

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

17/01/2018 | 17:05 | מאת: טלי

לד"ר לוינגר שלום רב. בני בן השנה ומשהו, קם המון עם הפרשות בעינים. היינו אצל רופא משפחה אין ספור פעמים, וכל פעם הוא נותן משחת סינטומיצין, נגיד לחמישה ימים, או טיפות, וגם קנינו אי קליר וכו' שלא שמים בתוך העין רק מסביב כמובן. פעם אחת הרופא טען שיש קשר גם להצטננות קשה וחום שהיה לילד. בכל אופן, כל פעם זה משתפר ב"ה והנה הבוקר שוב היו הפרשות והעינים היו דבוקות, אז שטפתי לו עם מים פושרים בעדינות והוא פתח את העינים ואחר כך במשך היום זה שוב בסדר. אגב, שני רופאי משפחה המליצו לשים תה על העינים, כמובן, בזהירות, לפני ההוראות שלהם, אבל עוד לא ניסיתי. מה זה נראה לך? האם יש לך עוד עצות. אני מאוד דואגת.

שלום רב, ראשית אין מה לדאוג מההפרשות. יתכן ומדובר ביצרות של דרכי הדמעות. ממליץ לפנות לרופא עיניים ילדים או אוקולופלסטיקאי המתמחה גם בטיפול בילדים.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול