עיניים יבשות האם

דיון מתוך פורום  עין יבשה - אבחון וטיפול

01/03/2017 | 17:17 | מאת: דן

שלום רב בן 68 כמה שנים כבר 4-5, סובל לעיתים מעיניים יבשות לפי הגדרת רופא העיניים. בביקור הראשון נתן טיפות לא השתמשתי .מסתדר עם מים ולא נמצא במיזוג או רוח. אחרי שנה שנתיים ב ביקור שגרתי אמר :שאשתמש בטיפות אחרת יתדרדר המצב . בינתיים נשאר קבוע חוץ מימי חמסין או שנמצא ברוח הרבה זמן. חוזר הביתה העיניים "שורפות "-- שוטף הרבה פעמים באותו ערב ולמחרת הכל נרגע. רוב הזמן נמצא בבית . ושוטף פעם בבוקר ופעם ואחה"צ למניעה . האם1) הטיפות "מרפאות " או מתקנות המצב ?או הם להרגעת המצב בלבד להקלה.? 2)האם עלול להיגרם נזק , הרעה ? אם לא משתמש בטיפות? 3)קראתי שיש יובש מרגישים כאילו חול? תוכל לפרט להסביר מה התחושה ? אני שואל כי לפעמים (פעם פעמיים בחודש )אני מרגיש כאילו ריס בעין . ממצמץ ומחפש אותו עם ראי -ולא רואה כזה . ואחרי כמה שעות התחושה נעלמת . (כמו שלפעמים יש ריס ואז מוציא אותו בדרך זו מיד ). 4)תודה לכל התשובות

שלום רב, מצב העין היבשה הוא בדרך כלל כרוני. תחליפי הדמעות וטיפולים נוספים הם להקלה. התופעות שתארת הן אופיניות לעין יבשה ולכן כאשר הן מתגברות ניתן להשתמש בתחליפי דמעות או בשטיפה כפי שאתה עושה.

מנהל פורום עין יבשה - אבחון וטיפול