שיתוק על שם הרב

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

03/03/2016 | 07:55 | מאת: אניה

שלום, לפני חמש שנים ילדתי בן שמשקלו היה במהלך הלידה 4.700 קג בלידה רגילה. וכיום הילד סובל מכתף קפואה לפי הרישומים מדובר בשיתוק על שם הרב. האם אני יכולה להגיש תביעה בעניין זה ועד מתי אני יכולה להגיש תביעה?

שיתוק על שם ארב הוא פגיעה מולדת בשורשי העצבים הצווארים. לרוב זה נגרם לאחר לידה טראומטית. לרוב מדובר בתינוקות אשר נולדו עם משקל גבוה. כתפיו של התינוק "נתקעות" בתעלת הלידה. במקרים אלו יש לבדוק האם הצוות הרפואי פעל "כרופא סביר". כך שהיה עליו לבדוק האם היה קיים סוכרת הריונית , מצב מילדותי קודם חריג, הערכת משקל במהלך ההיריון וסטייה ניכרת ממנה, התעלמות מגורמי סיכון במהלך ההריון, בחינת האפשרות ליילד לידה בניתוח, הפעלת כוח בלתי סביר בלידה. שימוש לא נכון במכשירים וכיו"ב. ככלל, תביעה הקטין מתיישנת שבע שנים מיום הגיעו לגיל 18.

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית