לידה שקטה התקבלו ממצאי פתולוגיה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - רשלנות רפואית

22/02/2016 | 23:14 | מאת: יעל

שלום רב, נאלצתי לעבור לידה שקטה ב שבוע 20+4 אחרי שלא נראה דופק. לפני כן סבלתי בדימום קל מסוף שליש ראשון עד אמצע שליש שני שבא והולך ואף פעם לא בדקו לי ממש את השליה כל הזמן הסתקלו רק על העובר. גם בסקירה מוקדמת הרופא היה עסוק בבדיקת המכשיר שלו כי בדיוק הגיעה טכנאית לכוון לו תמכשיר הבדיקה היתה קצרה ולא היה זכר בתוצאות למצב השליה.. והייתי במעקב צמוד באחד הבתי חולים בהריון בסיכון שם תמיד כל שבועיים בדקה אותי טכנאית שרק מדדה את העובר ומיקום השליה לא הסקלה ולא בחנה שום דבר מעבר..עכשיו קיבלתי תוצאות פתולוגיה של השליה וחבל הטבור בו : מלא שטפי דם בחתיכה מהשליה היה 100 סמק של שטפי דם. בחבל טבור - חבל טבור היה אורך 25 קוטר 0.8 עם 3 כלי דם 8*6*0.2 מלאים בשטפי דם באבחנה צויין- placena tissue showing focal decidual necrosisand inflamation.fetal membranes are unremarkable. umbilical cord contains three blood vesles. some of the vili are avacular with hydropic changes. אשמח אם תגידו לי מה זה אומר ?מה עלי לבדוק?האם יש אפשרות לפנות לאיזה רופא עם כל החומר והתמונות ודיסק הסקירה כדי שיבדוק שלא פספסו שטפי דם? האם יש מה לעשות?לא הגיני שהיו מלא שטפי דם ואף אחד לא ראה

יעל שלום, במענה לשאלתך, יש להתייחס למעקב הרפואי והתייחסות להופעת הדימום שכן יש לכך משמעות רבה ובפרט כאשר מדובר בדימום שהופיע באמצע שליש השני של הטרימסטר. חשוב לבדוק, האם המעקב אחר חיוניות העובר התבצע לפי הפרקטיקה הרפואית המוקבלת. והאם ניתנו הוראות למעקב צמוד להיריון בסיכון גבוה כגון: מנוחה, שתיית מים במידה הנדרשת, הימנעות מקיום יחסי מין בתקופה הקרובה ועוד. והחשוב - המשך מעקב רופא נשים מטפל. כמו כן, יש לבדוק לפי תוצאות הבדיקות האם היה ניתן היה לזהות ממצאים אשר היו מונעות את הנזקים כפי שציינת. עלייך לפנות לעו"ד עם כל החומר שזה יפנה למומחים רפואיים המתמחים בתחומים אלו בכדי לבדוק האם הצוות הרפואי פעלו לפי הפרקטיקה הרפואית ולא הייתה רשלנות שגרמה לנזק ובפרט לאור כך שלא זיהו שטפי דם קודמים יותר. From: Dotan.Lindenberg [mailto:[email protected]]

מנהל פורום הריון ולידה - רשלנות רפואית