האם השתלת שיניים כואבת?

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

24/09/2012 | 14:26 | מאת: עידו

שלום ד"ר מיכאלי, רציתי לשאול אם השתלת שיניים אנדוסקופית כואבת? תודה,

29/09/2012 | 10:14 | מאת: ד"ר אלי מיכאלי

שלום רב, ביחס לכאב במהלך ההשתלה ולאחריה הרי שלרוב דומה הכאב לזה שמרגישים לאחר עקירת שן פשוטה. ישנם טיפולים ובעיקר באלו המצריכים בניית עצם בסינוס שמלווים בכאב משמעותי יותר ואף בנפיחות חיצונית של הפנים שנמשכת כשבועיים. חשוב לציין כי בביצוע הרמת סינוס אנדוסקופית הכאב לא שונה מזה שבהשתלה רגילה וכמובן שנמנעת הנפיחות החיצונית. בנוסף, גם להשתלה ממוחשבת יתרון בצמצום הכאב משמעותית שכן לרוב הוא מתבצע בגישה כירורגית מינמליסטית ואף ללא צורך בתפרים.

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית