גילאים וסיבות

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

04/09/2002 | 14:59 | מאת: ליאור

שלום רופאים נכבדים, 1. עד איזה גיל תופעת הרטבת הלילה נחשבת "נסבלת"? 2. האם ההרטבה לטעמכם נובעת מסיבות פיזיות או מנטליות? תודה ושנה טובה, ליאור

05/09/2002 | 07:46 | מאת: דנה

ליאור שלום רב, הרטבת לילה מוגדרת כתופעה או בעיה מגילאי 6-5 ומעלה. ידוע כי בגילאים אלו 20%-15 מן הילדים מרטיבים וככל שעולים עם הגיל השכיחות הולכת ופוחתת, בעיקר הודות לגמילה ספונטנית מן התופעה בשיעור של 15% בשנה. בגילאי 18 ומעלה מכלל האוכלוסיה הבוגרת עדיין 2%-1 מרטיבים (אחוז הגמילה הספונטני בקרב שכבה זו הינו אפסי). לפיכך, מומלץ היום לפנות לרופא בשלבים מוקדמים לשם אבחון הסיבות לתופעה והתאמת טיפול על מנת לחסוך מן הילד את ההשלכות הנפשיות והחברתיות של התופעה - ירידה בביטחון ובדימוי עצמי, תחושות אשם, בושה, ירידה בלימודים, הימנעות מפעילויות חברתיות ועוד. ידוע אף כי התמודדות עם הרטבת לילה שאינה מטופלת כרוכה בעלויות כספיות לא מבוטלות. לשאלתך השניה, הרטבת לילה נגרמת ברוב המקרים בשל מספר ליקויים תפקודיים גופניים. ברוב המקרים (90%) התופעה אינה קיימת בשל סיבות נפשיות, התנהגותיות או סביבתיות. מעבר לכך ידוע כי אם קיימות בעיות נפשיות או חברתיות, הללו תוצאה של ההרטבה ולא הגורם לה. בהצלחה ושנה וטובה

מנהל פורום הרטבת לילה