הרטבת לילה שניונית?

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

17/07/2013 | 10:56 | מאת: לילי

שלום, ביתי בת ה3 וחודשיים, החלה את תהליך הגמילה ללא עידוד מצידנו. בגיל שנה וחצי הייתה מבקשת לשבת בשירותים בוקר וערב. בערב לפני המקלחת ובבוקר מיד כשהייתה מתעוררת. בגיל שנה ועשרה חודשים התחלנו בבית עם פספוסים ממש מועטים. בגן הגמילה החלה מיד בגיל שנתיים ולאחר כחודש הופסק הטיטול גם בשנת הצהריים בגן. בעקבות זאת ביתי ביקשה להוריד טיטול בלילה וכך היה. למשך 8 חודשים היא כמעט ולא פספסה בלילות והייתה מעירה אותנו במהלך הלילה במידת הצורך. לאחרונה (ארבעה חודשים אחרונים) היא מרטיבה בממוצע 4 פעמים בשבוע. היא לא מתעוררת מזה ואנחנו מחליפים לה כשאנחנו מגלים זאת ומקלחים אותה מתוך שינה ומחזירים אותה לישון. יש לילות שאנחנו לא מגלים כי אנחנו נרדמים ומגלים בבוקר שהיא רטובה. קיימים גם מצבים שהיא כבר קמה יבשה אחרי ההרטבת לילה. פנינו לרופאת ילדים והופנינו לבדיקות דם ותרבית שתן ששתי הבדיקות יצאו תקינות. יש מעט כדוריות לבנות בשתן, אבל מבחינת הרופאה הבדיקות תקינות. עכשיו מה?... הילדה עדיין מפספסת ובימים האחרונים ,במהלך היום, מבקשת לשירותים אולם בתחושות שווא לפיפי. אני בהחלט מוטרדת ורציתי לברר מהן האפשרויות הנוספות למצב כזה? תודה מראש :)

יש לשלול היפרקלצוריה, אורטריטיס, ולבדוק תפקוד שלפוחית השתן. בכבוד רב פרופ פומרנץ .

מנהל פורום הרטבת לילה