הרטבת לילה בגיל 8.5

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

14/03/2013 | 17:45 | מאת: איריס 123

בתי בת 8.5, עדיין מרטיבה בלילה, טופלה כמעט שנה במינירין, עזר חלקית וברגע שהופסק ההרטבה שבה, טופלה ע"י תרופות הומאופתיות בשילוב טיפול בביופידבק, כאשר לוקחת את הכדורים ומעירים אותה שעה אחרי שהלכה לישון בד"כ לא מתפספס, אבל אם לא מעירים אז מתפספס לפעמים בלילה ולפעמים לקראת בוקר, אם לוקחת הכדורים ולא מעירים מתפספס לפעמים פעמיים פעם בלילה ופעם לקראת בוקר, יש גם לא מעט מצבים שלא מתפספס בכלל, כעת נמצאת ללא כדורים ומעירים שעה לאחר שהלכה לישון יש פספוסים, מה עושים ?

שלום. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 098621860 למרפאת הרטבה .

מנהל פורום הרטבת לילה