שנייה לפני שאני פונה למרפאת הרטבה באשר להרטבת לילה

דיון מתוך פורום  הרטבת לילה

10/03/2013 | 09:28 | מאת: שירז

של בן 6 - קבעתי כבר תור אך חשבתי שאולי כדאי לנסות קודם לפתור בעצמי: בעקרון בדר"כ הוא לא מרטיב מהסיבה הפשוטה שאנו מעירים אותו כדי שיעשה פיפי אך אם שכחנו להעיר או שאיחרנו קצת כן מרטיב. חשבתי לנסות לשים לו שעון מעורר שיקום לבד לעשות ואולי אח"כ לא יצטרך כבר את השעון ויקום לבד. האם כדאי לי לנסות קודם את השיטה הזאת או שחבל על הזמן וכשמדובר בגיל הזה הבעיה יותר מורכבת? תודה

שלום. הרטבת לילה נגרמת משילוב של מספר גורמים: שינה עמוקה המתבטאת בהפרעה ביקיצה, תפקוד לקוי של שלפוחית השתן, ויצור שתן מוגבר במהלך הלילה- פוליאוריה לילית. מאחר ובהרטבת לילה יכולים להיות מספר גורמים שמתבטאים בהרטבה. אבחון (בירור רפואי) של הבעיה הרפואית כמו בכל בעיה רפואית אחרת, יתן את התשובה הרפואית המדויקת לגורם להרטבת לילה. לאחר איבחון מדוייק יותר של הגורם להרטבה, ניתן לטפל בבעיה. מתן תרופה ללא אבחון לא תמיד יתן תשובה מלאה לבעית ההרטבה. טיפול בפעמונית או תרופה לא מתאימה יעזור רק לחלק מהילדים או לא יעזור בכלל. הבירור פשוט לא פולשני וניתן לביצוע בקלות. איבחון של הגורם / או הגורמים להרטבה יאפשר טיפול מתאים. גישה זו מקובלת בעולם המערבי. ממליץ קודם לברר ורק אחר כך לטפל. בכבוד רב פרופ פומרנץ מנהל יחידת כליות ילדים, ומרפאת הרטבות לילה. 098621860 למרפאת הרטבה .

מנהל פורום הרטבת לילה